“Πλύνε τα Δόντια σου”, Είπες

Share

Γιώργος Νικολόπουλος

«Πλύνε τα δόντια σου», είπες. «Με την καινούργια μας αστραφτερή οδοντόκρεμα, με ενεργό φθόριο και οξείδιο τιτανίου, που θα τα κάνει να γυαλίζουν σαν καθρέφτες.

Λούσε τα μαλλιά σου. Με το υπέροχο σαπούνι με άρωμα αμύγδαλου, φασκόμηλου και άγριας λεβάντας, για να γίνουν πλούσια, πυκνά και στιλπνά.

Άλειψε το κορμί σου, με το νέο συναρπαστικό αφρόλουτρο με βότανα, αγριολούλουδα και σπάνια μεταλλικά άλατα».

«Και η ψυχή μου;» σε ρώτησα. «Τι θα μου δώσεις για να καθαρίσω την ψυχή μου;»

Με κοίταξες απολογητικά. «Δυστυχώς τέτοια προϊόντα δεν έχουμε», μου απάντησες. «Δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση».

© Γιώργος Νικολόπουλος

George Nikolopoulos

About George Nikolopoulos

Ο Γιώργος Νικολόπουλος ζει στην Αθήνα.

Από το 2002 ασχολείται με το θέατρο, και συμμετέχει στο Εργαστήρι Έκφρασης-Επικοινωνίας Δήμου Χολαργού.

Μέσα στο 2010 έχει εκδώσει ένα παιδικό μυθιστόρημα (Οι Τρεις Πριγκίπισσες) και δύο ποιητικές συλλογές (Γυάλινες Βάρκες, Χαμένες Ευκαιρίες). Πέντε διηγήματά του έχουν εκδοθεί σε συλλογικούς τόμους, ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, ανθολογίες, ιστοσελίδες κλπ.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και πολλών ελληνικών και διεθνών λογοτεχνικών συλλόγων. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και άλλες λογοτεχνικές εκδηλώσεις, όπως την 1η Ελληνοαλβανική Συνάντηση Ποίησης και τις βραδιές ποίησης στα πλαίσια της έκθεσης Έργον Τέχνης – Γυναίκα στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Το ποιητικό του έργο έχει παρουσιασθεί στο 30ο Συμπόσιο Ποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών, και το λογοτεχνικό έργο του στο Θέατρο της Ημέρας, στα πλαίσια της σειράς «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ».

Είναι καταχωρημένος στο Αρχείο Σύγχρονων Ελλήνων Συγγραφέων του Ε.ΚΕ.ΒΙ. και στη βάση δεδομένων του ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Συνεντεύξεις του δημοσιεύθηκαν στον ιστοχώρο actclick και στο περιοδικό «Σύγχρονη Άποψη» της Κύπρου.

Τα 3 τελευταία χρόνια πήρε 43 βραβεία και διακρίσεις σε πολλούς σημαντικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων 1ο βραβείο στο διαγωνισμό παιδικού μυθιστορήματος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, 2ο βραβείο ποιητικής συλλογής "Κούρος Ευρωπού", Αριστείο ποιητικής συλλογής στο Διεθνή Διαγωνισμό του περιοδικού Κελαινώ, 1ο βραβείο αγγλόφωνης ποίησης στον διαγωνισμό του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης και 1ο βραβείο αγγλόφωνης φράσης στον διαγωνισμό της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς.

Τιμήθηκε σαν ένας από τους καλύτερους νέους ποιητές του 2009 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του περιοδικού Κελαινώ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Greek, Hellas, Λογοτεχνία, ΠοίησηPermalink

4 Responses to “Πλύνε τα Δόντια σου”, Είπες

  1. Andriana Karamitrou says:

    POLY WRAI O!!!!!! AX GIA AYTH THN PSYXH TI KANOUME? POU PREPEI NA THN PLENOYME ME TO SAMPOUAN THS ARETHS,THS AGAPHS, THS KALOSYNHS KAI ME POLLA – POLLA ALLA!!!!!!!

  2. Ευχαριστώ! Για να καθαρίσουμε την ψυχή μας πρέπει να κάνουμε πολλά, και δεν είναι καθόλου εύκολο…
    Γι’ αυτό γράφουμε ποιήματα, αλλά δεν είναι αρκετό…

  3. Γιώργο, υπέροχο! Το ποίημά σου – όπως και όλα άλλωστε – αγγίζει τις εσώτερες πλευρές του εαυτού μας και μας προτρύνει να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά τη δική του ενδοσκόπηση, μα και αποτίμηση…. Και, δεν πειράζει, έστω και με τα ποιήματα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, έστω και μικρή…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>