Ερώτηση

Share

Ποια αληθινή ελευθερία διακυβεύεται
μ’ αυθαίρετη δύναμη ξένη από μας;

Ποιος μας καταδικάζει να μείνουμε
στάσιμοι μ’ απονεκρωμένες κεραίες
σχέσεων χωρίς ειρμό;

Ποιος μας τυραννά εμποδίζοντάς μας
να γίνουμε αφέντες του εαυτού μας;

2/10/2006

Troaditis Dimitris

About Troaditis Dimitris

Γεννήθηκα το 1959 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις γυμνασιακές μου σπουδές εργάστηκα ως υπάλληλος παντοπωλείων και αποθηκάριος και μετά το πέρας τους ως τυπογράφος και υπάλληλος βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων. Σπούδασα δημοσιογραφία.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με αρχές της δεκαετίας του 1980 συμμετείχα σε ομάδα θεάτρου σκιών και σε ρεμπετο-πολιτικό μουσικό συγκρότημα. Το 1992 εγκαταστάθηκα μόνιμα στη Μελβούρνη όπου εργάστηκα ως ραδιοπαρουσιαστής και από το 1995 ως διορθωτής εφημερίδας.

Το 1997 κυκλοφόρησα σε ανεξάρτητη έκδοση την ποιητική συλλογή με τίτλο "Η οργή, το όνειρο και η ζωή". Τα ποιήματά μου "Ο ξεριζωμός των καιρών" και "Terra Australis" απέσπασαν βραβεία σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Ποιήματά μου έχουν δημοσιευτεί στα ελληνοαυστραλιανά λογοτεχνικά περιοδικά "Αντίποδες" και "Ο Λόγος" καθώς και στο "Ένεκεν", τα "Αιολικά Γράμματα" και το ηλεκτρoνικό "Happy Few" στην Ελλάδα. Έχω πάρει μέρος σε αρκετές ποιητικές εκδηλώσεις στη Μελβούρνη, παρουσιάζοντας δουλειά μου.

Ασχολούμαι, επίσης, με την ιστορία του εργατικού κινήματος ελλαδικού και παγκόσμιου. Έχω μεταφράσει το έργο του Sucru Ilicak "Εβραϊκός Σοσιαλισμός στην Οθωμανική Θεσσαλονίκη” που με άλλα έργα έχει εκδοθεί με τον τίτλο "Έλληνες και Εβραίοι Εργάτες στη Θεσσαλονίκη των Νεότουρκων (εκδ. “Ισνάφι”, Γιάννινα 2004) καθώς και εκατοντάδες άρθρα πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου.

Διατηρώ το ποιητικό μπλογκ Το Κόσκινο στη διεύθυνση http://tokoskino.wordpress.com

Greek, Λογοτεχνία, ΠοίησηPermalink

One Response to Ερώτηση

  1. Giota Tsiliki says:

    Θα έλεγα απαντώντας στον προβληματισμό σου Δημήτρη,
    Ο Εαυτός μας και μόνο ο Εαυτός μας

    Γιώτα Δ. Τσιλίκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>