Φώτης Γαλανόπουλος

Share

Ο ζωγράφος Φώτης Γαλανόπουλος, δημιουργεί εντρυφώντας στη διερεύνηση του ασυνείδητου και την απελευθέρωση της φαντασίας που διέπουν την τάση του σουρεαλισμού. Τα έργα του αποτυπώνουν μέσα από πολυσύνθετες εικόνες, την αναλογία της ζωής και του πνεύματος, σ’ αυτό το άπειρο που ο άνθρωπος αποκαλεί σύμπαν, ενώ εκτίθενται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις αίθουσες Τέχνης του κόσμου, από τη Αθήνα και τη Βαρκελώνη, έως την Νέα Υόρκη και την Κύπρο.

Ο ίδιος λέει:

“Εάν μπορούσα να δώσω έναν τίτλο σε όλους μου τους πίνακες θα ήταν <<Στοπ-καρέ ονείρου>> Dream-frame.
Όπως στην ονειρική μας κατάσταση, έχουμε την αίσθηση ότι τα πάντα βρίσκονται εκεί τριγύρω μας, κρυμμένα πίσω από τα γνώριμα φόντα του εαυτού μας , έτσι και οι πίνακές βουτηγμένοι μέσα σε ένα ονειρικό φόντο τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τελείως διαφορετικά, κρύβουν τα μυστικά εκείνα, τους γρίφους, και τα σύμβολα που επιβάλει η λογική της εξήγηση ενός ονείρου.

Όνειρο και πραγματικότητα να συνυπάρχουν. Σε μια κατάσταση , στην ίδια διάσταση.
Οι τίτλοι που υπάρχουν σε αρκετούς από αυτούς είναι η προσωπική μου εκδοχή στην λογική τους εξήγηση την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό ώστε να μπορείτε να δείτε τους υπόλοιπους με τα δικά σας μάτια αυτά του ονείρου… Να μην ξεχνάμε ότι όλοι συμμετέχουμε στο ίδιο όνειρο αυτό που ονομάζουμε Ζωή.”

Απολαύστε έργα του:

Fotis Galanopoulos

Share

Έργα του ποιητή και εικαστικού Φώτη Γαλανόπουλου

Η δύναμη της σιωπής
Η δύναμη της σιωπής
Ιστορίες ναυτικών
Ιστορίες ναυτικών
Ο σταυρός του νότου
Ο σταυρός του νότου
Οδύσσεια
Οδύσσεια
Πανσπερμία
Πανσπερμία
Πλάσματα
Πλάσματα
Προμηθέας
Προμηθέας
Στο καρέ του ονείρου 1
Στο καρέ του ονείρου 1
Στο καρέ του ονείρου 2
Στο καρέ του ονείρου 2
Στο καρέ του ονείρου 3
Στο καρέ του ονείρου 3
Στο καρέ του ονείρου 4
Στο καρέ του ονείρου 4
Χωροχρόνος
Χωροχρόνος

Έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές του Φ. Γαλανόπουλου, μια στην Ινδία από Leadstart Publishing  <<THE GLANCE OF UNIVERSE IN THE  TIME OF OURS>> και στην Ελλάδα από τον εκδοτικό οίκο Ιωλκό <<Επιστολές>>. Το έργο του αποτελεί μια προσπάθεια ένωσης ποίησης με την εικαστική δημιουργία κι εμείς από τη Διασπορική Στοά ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει επιτυχίες στον καλλιτέχνη που μας έδωσε την άδεια να παρουσιάσουμε αυτόν και δείγματα των έργων του με μεγάλη μας χαρά.

Φώτης Γαλανόπουλος

Ανδριάνα Καραμήτρου, η ζωγράφος

Share

Η Ανδριάνα γεννήθηκε σ’ ένα γραφικό χωριουδάκι του Νομού Σερρών, χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Παγγαίου. Το όνομα Μικρό Σούλι Σερρών.

Η Διασπορική μόλις άκουσε για το Μικρό Σούλι πήρε το δρόμο κι έψαξε να βρει μια θύμηση, μια γωνιά, ένα δρομάκι που να φέρνει στη μνήμη τ’ αξέχαστα χρόνια τα παιδικά, σαν ένα συμβολικό δώρο από τη Διασπορική στην Αντριάνα. Έτσι, μέσα από το φακό και την καλή καρδιά του Σταύρου Ανθόπουλου, του φίλου και συνεργάτη μας από Θεσσαλονίκη, βρήκαμε το δρόμο προς το Μικρό Σούλι. Απολαύστε το… Continue reading “Ανδριάνα Καραμήτρου, η ζωγράφος”