Αφιέρωμα στην Κύπρο
Αγαπητοί φίλοι,
Φίλοι της πανάρχαιας ελληνικής αρετής, φίλοι της αλήθειας αδικημένοι, φίλοι της μάχης ενάντια στην άθλια κατάντια αυτού του κόσμου κι εκείνων των ανθρώπων που ρέει στις φλέβες τους το συμφέρον και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρμαχοι του λόγου του αληθές, υπέρμαχοι των ιδανικών της λογικής και σοφρωσύνης.
Φίλοι μας καρδιακοί, σ’ εσάς απευθύνει η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά αυτό το μικρό κι ασήμαντο αφιέρωμα με τίτλο “Το γαλάζιο που σε περιβάλλει…“. Ένα αφιέρωμα στην χιλιο-αδικημένη Κύπρο, τη μικρή αυτή χώρα που κάθε βάρβαρος επιβουλέας θεωρεί φεουδάτο του.
Παρουσιάζουμε εδώ τα έργα μερικών ποιητών της Διασπορικής που θέλησαν να δείξουν συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό. Ευχόμαστε να τ’ απολαύσετε και κάποια μέρα να βασιλέψει πάνω από το νησί αυτό ο ήλιος ακέραιος όχι διχασμένος, να βασιλέψει εξίσου στο νότο όσο και στο βορρά.
Τα οποιαδήποτε σχόλιά σας θα τα εκτιμήσουμε ιδιαίτερα.
—
Το γαλάζιο που σε περιβάλλει…
Δώσε μου λίγο να χαρείς από το γαλάζιο σου
Δώσε μου λίγο απ’ το βαθύ το κίτρινο για να λουστώ
Αν θες κι από το πράσινο των πευκόδασών σου…
Δώσε μου λίγο κι εγώ πλέον να συνετιστώ
Στο μέγα θαύμα κάποιας δικαιοσύνης να πιαστώ…
Ξάπλωσες στη Μεσόγειο το χιλιοκαμμένο σώμα σου
Κι ακούω την καρδιά σου και ριγώ…
—





















