40 χρόνια λογοτεχνικής δημιουργίας

Share

Παρουσιάστηκε το τεύχος 56 του περιοδικού “Αντίποδες” του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παναρκαδικού Συλλόγου “Ο Κολοκοτρώνης” στις 3 Οκτωβρίου 2010. Την παρουσίαση παρακολούθησαν πλήθος συμπαροίκων και συνεργάστηκαν πάνω από 46 συγγραφείς στην έκδοση αυτή.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε με επιτυχία ο γνωστός δημοσιογράφος και λογοτέχνης Κώστας Παϊβανάς. Ανάμεσα στους υπόλοιπους ομιλητές ήταν και ο καταξιωμένος συγγραφέας / ποιητής Νίκος Νομικός. Τον Νίκο θα τον παρουσιάσουμε πιο διεξοδικά στις σελίδες της Διασπορικής σύντομα. Εδώ όμως ας αρχίσουμε με την ομιλία του προς όλους τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση:

κ. Αλεξοπούλου,
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με συγκίνηση και ιδιαίτερη πνευματική χαρά, μου δόθηκε η τιμή να αποτείνω εγκάρδιο χαιρετισμό σ’ αυτή την ιδιαίτερη κι ιστορική εκδήλωση που τιμάμε.

Σήμερα, φίλες και φίλοι, τιμάμε την προσφορά της πνευματικής άσκησης και της προσωπικής ασκητικής των έργων μας, κι εκείνων των αγαπητών μας συναδέλφων που δεν είχαν την τύχη να βρίσκονται ανάμεσά μας και να αισθανθούν κι εκείνοι αυτή την ψυχική ικανοποίηση εφόσον συμπληρώνονται σήμερα σ’ αυτά τα σεπτά και σπουδαία 40 χρόνια της λογοτεχνικής μας προσφοράς. Τα χρόνια αυτά αποτελούν τον ευλογημένο φωτισμό μέσα στην καρδιά της ελληνομάθειας και είναι ο μόνος ενεργός φάρος που φωτίζει το ψυχοφθόρο σκοτάδι που αναπνέει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας.

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια πνευματική γιορτή που σπανίζει σ’ όλες τις κοινωνίες, καθώς εμείς που διαβιούμε μέσα σ’ αυτό το μετερίζι της έντεχνης προσφοράς γνωρίζουμε τις δύσκολες απαιτήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργάτες της πένας.

Γι’ αυτό, αυτή τη μεγάλη χρονική απόσταση, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και φίλες, την 40χρονη κι ανελλειπή πνευματική προσφορά, μπορούμε να την ονομάσουμε κορυφαίο πολιτιστικό επίτευγμα.

Μπορούμε επίσης, αυτή την προσφορά, να την ονομάσουμε και έναν Πολιτιστικό Μαραθώνιο, όπως σωστά τον ονόμασε ο αγαπητός μας Κυριάκος Αμανατίδης, που ήταν ο στυλοβάτης της πρώτης εκείνης αείμνηστης επιτροπής του Πολιτιστικού Συνδέσμου.

Σήμερα, αυτή η ημερομηνία του 2010, θα μείνει έντονα σημαδιακή στο ημερολόγιο της ζωής μας κι εύχομαι να συνεχιστεί αυτό στις ερχόμενες γενεές προς δόξα της αγίας μας γλώσσας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια σ’ όλους τους συγγραφείς για την πνευματική εξύψωση του έργου τους. Επίσης θερμά συγχαρητήρια στην αξιότιμη Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού για την ευγενή έμπνευση της όλης αυτής διοργάνωσης που τιμά τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο του Αυστραλιώτη Ελληνισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στο καλλιτεχνικό μέρος της εμφάνισης-οικονογράφισης του περιοδικού “Αντίποδες” τεύχος 56, στα πρόσωπα / καλλιτέχνες που προσέφεραν την τέχνη τους ειλικρινά και άψογα και που είναι κατ’ αλφαβητική σειρά: Φρίξος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Καλαμάρας, Πώλ Λασπατζής, Σούλα Μανταλβάνου και η ταπεινότητά μου.

Να είστε όλοι καλά και σας ευχαριστώ

Νίκος Νομικός 3/10/2010

Copyright protected by Digiprove © 2010