Παραποίηση μιας αλήθειας

Share

Where Can I Buy Real Valium Online http://sandshade.com/contact-us/?cf_su=1 Αλέκος Αγγελίδης

Valium Prescription Online Buy Herbal Valium  

http://blog.leedsforlearning.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597276265.0512349605560302734375' Η παραποίηση μιας ιστορικής αλήθειας, είτε γίνεται εσκεμμένα είτε από άγνοια, οδηγεί σε λανθασμένα και πολλές φορές όλως αντίθετα συμπεράσματα. Δεν συμβάλλει καθόλου στη σωστή εκτίμηση των γεγονότων και οδηγεί στην άντληση εσφαλμένων και αντίθετων διδαγμάτων απ’ το ιστορικό μας παρελθόν. Τέτοιες λοιπόν διαστρευλώσεις καθιστούν το χθες επιζήμιο για το σήμερα και επικίνδυνο για το αύριο, είτε αυτές γίνονται από άγνοια, είτε από κακή πρόθεση.

Είναι φυσικό λοιπόν μια διαπίστωση παραποιημένης ή διαστρευλωμένης ιστορικής αλήθειας να ενοχλεί και πολλές φορές να εξοργίζει, όχι μόνο κάθε μελετητή της Ιστορίας αλλά και κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο.

Buy Diazepam Online Belfast Μια τέτοια παραποίηση ιστορικής αλήθειας κάνει και ο κύριος Γαζουλέας, σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο βιβλιαράκι του ‘’Χρονικό 1976’’ σ’ ό,τι αφορά το στρατηγό Γ. Γρίβα και την οργάνωσή του, την περιβόητη ‘’Χ’’ στη διάρκεια της κατοχής.

Buy Diazepam Online Uk Blue Haze Στο βιβλιαράκι αυτό, με έκπληξή μου διάβασα τα όσα γράφονται στη σελίδα 68 για τον Γ. Γρίβα. Προς το τέλος της σελίδας αυτής αναγράφεται:

‘’Στην κατοχή ο Γ. Γρίβας είχε οργανώσει την μαχητική οργάνωση Χ, που τεράστιες προσέφερε υπηρεσίες στον εθνικό αγώνα . . .’’

Δεν πιστεύω ο γράφων τ’ ανωτέρω να σοβαρολογεί. Επίσης, δεν ξέρω τι ηλικία είχε τότε ο κύριος Γαζουλέας, τον οποίο ουδέποτε συνάντησα, πότε πήγε στην Αμερική και αν τον καιρό της κατοχής έμενε στην Ελλάδα. Φαίνεται, μάλλον, πως δε θα ήταν στην Ελλάδα ή κι αν ήταν δε θα έζησε τα γεγονότα από κοντά ή μάλλον δε θα τα έζησε καθόλου.

Buy Genuine Diazepam Uk Για την αποκατάσταση, λοιπόν, της αλήθειας, όσον αφορά τη δράση του Γρίβα εκείνη την περίοδο, αντί άλλων στοιχείων θα περιοριστώ να αναφερθώ μόνο σε Άγγλους και αγγλόφωνους συγγραφείς και τούτο για λόγους ευνόητους.

Ο συνταγματάρχης C.M. Woodhouse στο βιβλίο του ‘’Modern Greece – A Short History’’ και στη σελίδα 245 γράφει: ‘’Τα τελευταία χρόνια λέγεται ότι ο Γρίβας υπήρξε αρχηγός αντιστασιακής οργάνωσης τον καιρό της κατοχής και ότι τύγχανε της επίσημης Βρετανικής υποστήριξης. Η περίπτωσή του είναι τυπική και μια από τις πολλές. Πράκτορες των μυστικών βρετανικών υπηρεσιών έρχονταν σε επαφή με πολλούς αργόσχολους αξιωματικούς στην Αθήνα και τους προέτρεπαν να βγουν στο βουνό. Αλλά ο Γρίβας δεν ήταν μεταξύ εκείνων που ανταποκρίθηκαν. Απεναντίας, περέμεινε αδρανής ως τους τελευταίους μήνες της γερμανικής κατοχής, οπότε και οργάνωσε μια σπείρα κακοποιών (A Gang Of Thugs) με το όνομα Χ.’’

http://anitaanand.net/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597386427.2545509338378906250000 Και συνεχίζει παρακάτω στη σελίδα 272. ‘’Ο συνταγματάρχης Γρίβας έπαιξε μικρό και κακόφημο ρόλο κατά τις τελευταίες μέρες της γερμανικής κατοχής . . .’’

http://vincenttechblog.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597243412.7858300209045410156250 Επίσης, ο ίδιος συγγραφέας στο βιβλίο του ‘’The Apple οf Discord’’ και στη σελίδα 57 γράφει: ‘’. . . στην πραγματικότητα το όνομά της (της οργάνωσης Χ) ήταν άγνωστο ακόμα και λίγο πριν φύγουν οι Γερμανοί. Αλλά και τότε πάλι το όνομα αυτό δεν σήμαινε τίποτα που να έχει σχέση με την Αντίσταση. Μόνο στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια απόκτησε μια ορισμένη σημασία. Την απαίσια σημασία μιας Κου Κλουξ Κλαν. Και επομένως η οργάνωση αυτή δεν έχει θέση σ’ αυτή την αναφορά.’’. (Δηλαδή στην αναφορά που κάνει ο συγγραφέας σχετικά με τις διάφορες κατηγορίεςς αντιστασιακών οργανώσεων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κατοχής).

Order Valium Online From India Και για όσους δεν γνωρίζουν για τον C.M.Woodhouse αναφέρω εδώ τι γράφει ο D.G. Kousoulas στο βιβλίο του ‘’Modern Greece – Profile of A Nation’’ N.Y. 1974 και στη σελίδα 207.

Ο συνταγματάρχης C.M. Woodhouse, λέει ο Mr. Kousoulas, έφτασε στα βουνά της Ελλάδας το Νοέμβριο του 1942, σταλμένος απ’ το Αγγλικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής και υπηρέτησε σαν βοηθός του αντιπροσώπου του Γενικού Στρατηγείου του Καΐρου στην Ελλάδα Ταξιάρχου Myers. Ο  Woodhouse τον Ιανουάριο του 1943 κι ύστερα από εντολή του Καΐρου αντικατέστησε τον Ταξίαρχο Myers, τον οποίο ανακάλεσε το Βρετανικό Στρατηγελίο στην Αίγυπτο, γιατί τον θεώρησε σαν πολύ συμπαθούντα προς τις αρχές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

http://firewithoutsmoke.com/portfolios/fifa-online-4-volta/ Νομίζω πως αυτά και μόνον αρκούν για να αποδώσουν την πραγματικότητα και να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Alekos Agelidis

By Alekos Agelidis

http://blog.leedsforlearning.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597255106.1852669715881347656250

Ο Αλέκος Αγγελίδης γεννήθηκε στο Κίτρος Πιερίας όπου και τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο στην Κατερίνη και την Πάντειο στην Αθήνα. Ήρθε στην Αυστραλία μαζί με τη σύζυγό του Δήμητρα το 1954 και απέκτησαν δύο γιους, τους Νίκο και Βασίλη.

http://bankholidays-2019.co.uk/holidays/mothering-sunday-2019/?ajaxCalendar=1 Από τα μαθητικά του χρόνια άρχισε να κάνει φροντιστήρια σε συμμαθητές του αλλά και σε μαθητές ανωτέρων τάξεων και τότε εξέδωσε τα πρώτα του βοηθήματα μαθηματικών και φυσικοχημείας. Συνέχισε με τα φροντιστήριά του για εισαγωγικές εξετάσεις σε Πανεπιστήμια μέχρι τον ερχομό του στην Αυστραλία.

http://bassenthwaite-reflections.co.uk/tag/financial-trouble/feed/

Έχει γράψει 22 βιβλία ποικίλου περιεχομένου, διάφορες άλλες διατριβές και πληθώρα άρθρων. Το δίτομο βιβλίο του ‘’Αναδρομή στην Ιστορία της Μακεδονίας’’ θεωρήθηκε στην Ελλάδα σαν το καλύτερο ιστορικό βιβλίο της χρονιάς, στο οποίο υποδείκνυε τη θέση ‘’Λουλούδια’’ της πριοχής Κίτρους, όπου και έγιναν ανασκαφές, μετά το θάνατό του και βρέθηκε μεγάλος Βυζαντινός Ναός, χτισμένος πάνω σε αρχαία ερείπια. Οι ανασκαφές μέχρι στιγμής έχουν σταματήσει εδώ.

Επίσης, ο κρατικός Οργανισμός ΕΟΜΜΕΧ στην Ελλάδα εξέδωσε το τεχνικό του βιβλίο, ‘’Ξύλινη Σκεπή. Κοπή και συναρμολόγηση’’, το οποίο έβαλε για διδακτική ύλη σε Πολυτεχνεία και Τεχνικές Σχολές. Πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Αμερική για τον Τριχοτόμο, Πεντοτόμο γωνίας κ.λ.π. Και άλλες εφευρέσεις. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κίτρος, η οδός Αγίου Κωνσταντίνου μετονομάσθη σε οδό Αλέκου Αγγελίδη. Όταν πλησίαζε ο θάνατός του ( 8/7/1993), έλεγε. «Δεν λυπάμαι που θα πεθάνω, αλλά έχω πολλή δουλειά ακόμη.»