Η Στοχαστική σκέψη

Share

Cheap Generic Valium Online How To Buy Valium In Australia Buy Ardin Valium Του Δημήτρη Καραλή

Εδώ και πριν από εικοσιπέντε (25) αιώνες περίπου, το Αθηναϊκό δικαστήριο παραβίασε τη νοητική ελευθερία και καταδίκασε τον φιλόσοφο Σωκράτη σε θάνατο. Κατηγορήθηκε ότι αγνοούσε τάχα τους Ολύμπιους θεούς, κι ότι ρύπανε τα μυαλά των νέων με καινούργιες φιλοσοφικές ιδέες και θεότητες.

Buy Diazepam 2Mg Αυτό συνέβη διότι για ένα μικρό διάστημα η Αθηναϊκή δημοκρατία καταλύθηκε μετά την πελοποννησιακή καταστροφή και αντικαταστήθηκε με τους τριάκοντα (30) τύραννους, όπου και περιόρισαν για μικρό διάστημα την ελευθερία σκέψεως.

Αμέσως μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας συνέλαβαν τον κύριο μηνυτή του Σωκράτη και τον καταδίκαζαν σε θάνατο. Έχτισαν συνάμα και προσωπικό ναό στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου.

Πεντακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του Σωκράτη, η ανθρωπότητα έχασε πια την ικανότητα να σκέφτεται ελεύθερα για δυο χιλιάδες χρόνια, λόγω της μισαλλοδοξίας του θρησκευτικού δογματισμού και του συνέταιρό τους στρατιώτη.

Cheap Valium Australia Οι δυο αυτοί δεσμοφύλακες του σκοταδισμού, κατόρθωσαν να σταματήσουν την ανθρώπινη εξέλιξη και να μετατρέψουν την ανθρωπότητα σ’ ένα απέραντο διανοητικό απολίθωμα. Εδραίωσαν τρόμο και φόβο στα μυαλά και στις ψυχές της ανθρωπότητας, που κανείς σήμερα δεν τολμά να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς να υποστεί δογματική επίθεση, η και θάνατο πολλές φορές

http://birmingham-dolls.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597237772.9934730529785156250000 Έθισαν συνάμα και τη φιλοσοφική σκέψη εκτός υποψηφιότητα να κυβερνήσει πολιτισμένο κράτος (τρόπον τινά) στον πλανήτη μας μέχρι σήμερα.

Οι αρχαίοι Έλληνες με πεντακόσια (500) χρόνια αδογμάτιστη δημοκρατία, δημιούργησαν ότι καλύτερο κυκλοφορεί σήμερα στην ανθρωπότητα.

Φιλοσοφία, ποίηση, επιστήμη, μουσική, θέατρο, λεπτές τέχνες, μαθηματικά, υγιεινή, αθλητισμό, κι ότι άλλο θαυμαστό παρέλειψα. Τουναντίον, τα σημερινά εβραιογεννή δόγματα δεν δημιούργησαν τίποτα το αξιόλογο στη ανθρωπότητα. Εδραίωσαν μοναχά φανατισμό, φοβολαγνεία, προκατάληψη (superstition) σκοταδισμό, δογματικούς πολέμους, καταπιεστικές αποικιοκρατίες, αποτρόπαια αιματηρά εγκλήματα και περιορισμό στην νοητική και πνευματική ανάπτυξη.

http://bassenthwaite-reflections.co.uk/viagra-gender Ποτέ η ανθρωπότητα δεν υπόφερε τόσο πολύ νοητικά και ψυχικά όσο στα τελευταία 2000 χρόνια.

http://blog.leedsforlearning.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597749687.3892710208892822265625 Έχασε πια τον ανθρώπινο σκοπό που ‘ναι η αγάπη για έρευνα, γνώση με αλήθεια, και περιπλανιέται πεδουκλωμένη* και αδιάφορη για το πνευματικό της μέλλον.

ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ, δεν είναι πια σήμερα δημοφιλής θεσμός, ούτε και η αγάπη για έρευνα, φιλοσοφία, ποίηση και καλές τέχνες όπως ίσχυε στους αρχαίους μας προγόνους, αλλά η τυφλή υπακοή στο κατεστημένο. “Πίστευε και μη ερεύνα”. Σποραδικά κανένας παρεξηγημένος στοχαστής προσπαθεί να ξεστομίσει τι ακούει και τι βλέπει με τον νοητικό του μάτι, αλλά κανείς δεν του δίνει μεγάλη σημασία. Σαν του βυθού τα ψάρια, που δεν νοιάζονται για τη γνώμη του τολμηρού ψαριού όταν πηδάει πάνω απ’ το νερό και ανακαλύπτει καινούργιο ουρανό και κόσμο. Δεν δίνουν μεγάλη σημασία στην αφηρημένη σκέψη του στοχαστή, στο χρωστήρα του ζωγράφου και στο κοπίδι του γλυπτή, αλλά σεργιανούν αδιάφορα μπροστά τους.

http://weiroch.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597243337.8612589836120605468750 Όταν μπαίνουν σε βιβλιοθήκες, πινακοθήκες και μουσεία, δεν δίνουν σημασία στα έργα τέχνης το καθένα του ξεχωριστά. Αλλά τα αλάργα-κοιτούν βιαστικά όλα μαζί, σαν τους πολιτικούς πουν χαιρετούν τον όχλο από μακριά σηκώνοντας το ένα χέρι μοναχά. «Κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει την καλλιτεχνική αξία», λέει Ο φιλόσοφος Ε. Χάμπερτ, «χωρίς να έχει καρδιά που να χτυπά και ψυχή που νοιώθει ευαίσθητα». Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι μια πνευματική αρμονία που εμψυχώνει, εμπνέει και αγαλλιάζει τον νου και την ψυχή του ανθρώπου. Όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες εμποτίζουν την δημιουργία τους με αρμονία, και την φορτώνουν με εισήγηση και νόημα πάνω από την απλή ανθρώπινη αντίληψη.

Η δημιουργία τους είναι γεμάτη από πνευματικούς αντίλαλους που κλονίζουν βαθύτατα την ψυχή του ώριμου ανθρώπου. Όλες οι λεπτές τέχνες είναι συνήθως πλουτισμένες με ζωτικότητα και πνευματική ουσία, που σπάνια ξεφεύγει το παρατηρητικό μάτι του αναπτυγμένου ανθρώπου.

Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν με κάποια καλλιτεχνική ικανότητα, αλλά το λανθασμένο μονοπάτι που διάλεξαν στη ζωή τους, απολύχνωσε το ψυχονοητικό ταλέντο τους πρώιμα.

http://anitaanand.net/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597267607.9699089527130126953125  

Κάθε άνθρωπος μπορεί να γράψει ποιήματα, έλεγε ο ποιητής John Milton, εάν δεν κουβαλάει μαζί του εμπόδια και άχρηστες ουσίες που η ψυχή του ποτέ δεν διάλεξε. Μαθαίνομε να γράφομε γράφοντας και όχι σπουδάζοντας ογκώδεις τόμους από ακαδημαϊκά βιβλία. Ο Herbert Spencer, έμαθε γραμματική στα εξήντα του χρόνια όταν άρχισε να γράφει τις πραγματείες του, που είναι και η καταλληλότερη ηλικία στον άνθρωπο να γράψει τις εμπειρίας του.

Ο Δημιουργός δεν περίμενε απ’ τον άνθρωπο να μάθει πρώτα πολλά γράμματα πριν στοχαστεί και ερωτευτεί την αλήθεια και την λεπτή τέχνη στη ζωή του. Τα καλά και γνήσια στη ζωή είναι πάντοτε αυτοδίδακτα. Δεν φταίει το πνεύμα εάν δεν παράγει λεπτές τέχνες στον κάθε άνθρωπο, αλλά φταίνε τα παραγεμισμένα τους μηλίγγια που δεν επιτρέπουν στο πνεύμα να περάσει μέσα τους ελεύθερα. Ο κοσμικός νους είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει τη δημιουργία στον άνθρωπο, εφόσον βέβαια το μυαλό και ψυχή του διατηρούνται αγνά και ανοικτά. ‘Αφεντικό, λέει ο Ζορμπάς του Νίκου Καζαντζάκη, για να είσαι ευτυχισμένος στη ζωή, πρέπει να είσαι λιγάκι χαζούτσικος σαν τα μικρά παιδάκια. (Οι λέξεις νήπιο και μωρό δεν σημαίνουν μικρό παιδάκι, αλλά και γλυκοχαζούτσικο).

Η πνευματική δημιουργία πηγάζει απ’ της ψυχής τα αμπάρια και δεν έχει καμιά ανάγκη από ακαδημαϊκά σχολειά για να εκφράσει το εσωτερικό της μεγαλείο. Εάν δεν μπορέσει να το εκφράσει με μελάνι και χαρτί, θα το τραγουδήσει η χορέψει πιο καλύτερα. Η ψυχική ακτινοβολία είναι γεμάτη πνευματικό φως που λάμπει στον κόσμο έστω κι αν εκπέμπετε ακόμα από έναν εντελώς αγράμματο. «Αφεντικό…..!» ξαναλέγει ο Ζορμπάς, «δεν μπορώ να σου μολογήσω αυτό που αισθάνομαι μέσα μου με λόγια, αλλά μπορώ να σου το χορέψω τέλεια, εάν του λόγου σου το πιθυμείς».

‘Οι μεγάλοι στοχαστές είναι τα πνευματικά οπλοστάσια που τροφοδοτούν την ανθρωπότητα με την οπλισμένη τους διάνοια. Ακούγοντας τις σκέψεις τους, μαθαίνομε και εμείς να δημιουργούμε αγάλι τη δική μας προίκα. Οι στοχαστές προετοιμάζουν το έδαφος για καινούργιους στοχαστές, και ‘χουν πάντα ένα κεντρικό θέμα που αγωνίζονται ασταμάτητα, την ατομική ψυχονοητική ελευθερία.

Το βαθύ γράψιμο έχει ανάγκη από Σπαρτιάτικα γερά νεύρα και αρχαίο Αθηναϊκό κεφάλι, διότι χρειάζεται νοητική πειθαρχεία και σφριγονευρική κατεύθυνση.

Η λογοτεχνική δημιουργία φορολογεί αδρά το νευρικό απόθεμα του συγγραφέα. Οι ιδέες του δεν κατεβαίνουν εύκολα πριν οι σφυγμοί του ανεβούν πάνω από τους ογδόντα (80) στο λεπτό, και αυτό σημαίνει ραγδαία νευρική εξάντληση για αυτόν που γράφει ψυχικά.

Οι μεγάλοι συγγραφείς δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στη ζωή τους εκτός απ’ το να γράφουν μοναχά. Σαν το διαλεχτό άλογο που δεν μπορεί να τραβάει αλέτρι όλη μέρα και να τρέχει για την πρώτη θέση στον ιππόδρομο τη νύχτα.

Όλα τα φημισμένα βιβλία που παραμένουν ανεξίτηλα στην τριβή του χρόνου, είναι προσωπικές βιογραφίες. Ο στοχαστής δεν ενδιαφέρεται να γράψει για τίποτε άλλο εκτός απ’ την ίδια τη ζωή του. Η λογοτεχνία είναι βιογραφική εξομολόγηση και η μελάνη της είναι πάντοτε κόκκινη. Το βαθύ γράψιμο δεν είναι τίποτε άλλο παρά πνευματική ενέργεια, που εισέρχεται στον συγγραφέα και τον χρησιμοποιεί σαν όχημα να εκφράσει τις ιδέες του. Όταν ερωτευόμαστε τον γραφικό χαρακτήρα κάποιου συγγραφέα, σημαίνει, ότι απλώς αναγνωρίζομε τις ανεκπλήρωτες ιδέες μας στο βιβλίο του που διαβάζομε.

Όλοι μας είμαστε μέρος της κοσμικής εξέλιξης που κατευθύνει τις σκέψεις μας σαν τις μαριονέτες στην θεατρική σκηνή όταν αφουγκραζόμαστε προσεκτικά την εσωτερική αυτή φωνή . Κάθε άνθρωπος γεννιέται με προσωπικό επάγγελμα που κανείς δεν μπορεί να του το μιμηθεί η να το αφαιρέσει, και το επάγγελμα αυτό ονομάζεται ταλέντο. Ας εμπιστευθούμε το κοσμικό μας τούτο δώρο χωρίς φόβο, αμφιβολία και δισταγμό, σίγουροι ότι το κοσμικό χέρι που μας φύτεψε στον πλανήτη τούτο, φρόντισε και κάτι καλύτερο για μας. Εάν πιστέψομε ακράδαντα στην κοσμική αυτή αποστολή μας, σίγουρα θα ανταμειφτούμε με πρόοδο και ευτυχία, στο μικρό αλλά ενδιαφέρον υδρόγειο ταξίδι μας.

Δρ Δημήτρης Καραλής
Cape Town
Νότιος Αφρική http://zaphiro.ch/2019/12/18/zaphiro-terna-innovation-hub/
@ Online Valium Prescriptions All Rights Reserved Worldwide

Order Valium Online ____________
*
http://anitaanand.net/wp-config.php_org πεδούκλι, είναι μια γερή αλυσίδα η χοντρή τριχιά που δένουν τα μπροστινά πόδια των αλόγων για να μην απομακρύνονται από κοντά τους τα βράδια όταν βόσκουν.

8 thoughts on “Η Στοχαστική σκέψη”

 1. …Γιατρέ μας,
  με την απίστευτη αγάπη και την αστείρευτη λατρεία στην Γλώσσα μας,
  ένα σεμνό ΕΥΓΕ! σας στέλνω από την ¨ Άλλη Όχθη¨ του Ατλαντικού.
  Κατά καιρούς, διαβάζω τη γραφή σας, ενστερνίζομαι τις απόψεις σας και σας συγχαίρω από καρδιάς.
  Σπουδαίο να συναντούμε Έλληνες εκτός Ελλάδος με τη διανόηση και το σεβασμό στα υψηλά ιδεώδη της Πατρίδας.
  Να είστε πάντα καλά,
  μ΄εκτίμηση κι αγάπη,
  Υιώτα Στρατή,¨αστοριανή¨ ΝΥ

 2. Αγαπητή Υιότα
  Είναι και δική μου χαρά να μοιράζομαι σκέψεις με καλλιεργημένους συνανθρώπους μου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Να είσαι πάντα καλά στην υγειά σου και να παραμένεις αταλάντευτος οπαδός της πραγματικής αλήθειας.
  Με αγάπη
  Δημήτρης Καραλής
  Κέιπ Τάουν

 3. Αγαπητέ Μανόλη
  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,
  Να είσαι καλά στην υγεία και λογοτεχνικά να παραμένεις πάντοτε δημιουργικός
  Χαιρέτισμα
  Δημήτρης Καραλής
  Κέιπ Τάουν

 4. Ευχαριστώ Λεωνίδα
  Διαβαζω και τις δικέ σου δημιουργίες κατα διαστήματα και εύχομαι να συνιχίσεις ακούραστα το λογοτεχνικό σου ταλέντο
  Χαιρετίσματα
  Δημητρης καραλης
  Κέιπ Τάουν

 5. ευχαριστούμε για το άρθρο σας.
  Να είστε πάντα καλά,
  με χαιρετισμούς από την πατρίδα

  Γιώτα Τσιλίκη

  1. Giota
   Με ευτυχεί ιδιαίτερα που τα άρθρα μου διαβάζονται και στη αγαπημένη μας πατρίδα, μόνο που τα Ελληνικά μου έχουν κάπως ατροφήσει μετά από 53 χρόνια εγκατεστημένος μόνιμα στην ξενιτιά.
   Σε ευχαριστώ
   Να ‘σαι πάντα καλά στην υγεία σου
   Δημήτρης Καραλής
   Κέιπ Τάουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.