Με το κρασί της πίστης

Ο πίνακας παριστά ένα όραμα σε σχέση με την ματαιότητα τής ύλης,εμπνευσμένο από την αποκάλυψιν του ΙΩΆΝΝΟΥ.(Αποκ.Ιω.ΙΘ)
Share

( Η πορεία)

Γρηγόρης Χριστίδης
Αφιερώνεται σέ όλες τίς ευγενικές ψυχές,
που
αναζητούν το φώς έξω απ’ της ύλης τα σκοτάδια.

Με κόκκινο κρασί έβαψαν τις ψυχές τους, βάλαν στα όνειρα φωτιές άναψαν τα φυτίλια. Σώμα και πνεύμα σε τροχιά στα κεραμίδια τ’ ουρανού χορεύουνε στ’ αστέρια, πλανήτες χαίρουν και γελούν φεγγάρια τραγουδάνε. Δεμένοι στο πόδι τού Θεού με βήματα πελώρια διαβήκανε τα απέραστα και φθάσαν παραπέρα. Νικήσανε τη λογική αδράξανε την πλάση, απάτητες βουνοκορφές θανατηφόρες παγανιές διλήμματα μεγάλα. Και τώρα τούς θωρώ ένα θαρρείς με τον Χριστό σώμα ψυχή ένα σκοπό. Με φτερωτή περπατησιά πεδιάδες να διαβαίνουν, καλογεννούσες μορφονιές της γης μοναχοπαίδια, περίσσεια πούχουν τα καλά κολώνες τα σπαρμένα. Με το κρασί της πίστης τους τον χρόνο τον ανίκητο τον βάλαν στα καλούπια. Γενήκαν θαρρείς ανέγγιχτοι απ’ το φθαρτό της σάρκας και κάναν τα θάρρη φλάμπουρα σπαθιά την έπαρσή τους, προσευχητάρια τις ψυχές να υμνολογούν το θαύμα…

Γρηγόρης Δ.Χριστίδης Ιαν.2012 Ο πίνακας του άρθρου αυτού (110 επί 130 εκατ.) είναι του ιδίου και παριστά ένα όραμα σε σχέση με την ματαιότητα τής ύλης, εμπνευσμένο από την αποκάλυψη του ΙΩΆΝΝΟΥ.(Αποκ.Ιω.ΙΘ)

Christidis Dr Gregory

By Christidis Dr Gregory

Ο Γρηγορης Χριστιδης γεννηθηκε στην Θεσσαλονικη τον δεκεμβρη του 1944.Αποφοιτος του Ε' γυμνασιου, σπουδασε ιατρικη στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης.Το 1971 κατεταχθη ως εφεδρος ανθυποσμηναγος ιατρος στην πολεμικη αεροπορια οπου υπηρετησε εως και τον μαρτιο του 1974.Ακολουθως υπηρετησε ως αγροτικος ιατρος στην Μακρυρραχη Φθιωτιδας εως το 1976.Στην συνεχεια πηρε την ειδικοτητα του μαιευτηρος-γυναικολογου σε πανεπιστημιακην κλινικην του Ιπποκρατειου Νοσοκομειου Θεσσαλονικης και εξησκησεν την επιστημην του ως ελευθερος επαγγελματιας στην γενετειραν του.

Παραλληλα υπηρξε μονιμος θεραπευτης γυναικολογος στο ΙΚΑ απο οπου συνταξιοδοτηθηκε το 2010. Λατρης της ηρεμης ζωης εκτοτε ζει κοντα στην αγαπημενη του φυση σε αγροκτημα με την συζυγον του Οφηλια Γαριβαλδη ασχολουμενος με την ζωγραφικη την ποιηση επιζητωντας παντα μια ηρεμη πνευματικη ενασχοληση.