Πασχαλινές ευχές

Share

Πασχαλινές Ευχές μεσοπολέμου

Happy Easter to all

Με κίνητρο τις εορτές του Πάσχα η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά δια μέσου των σελίδων “Μνήμες” εύχεται σ’ όλο τον Ελληνισμό να περάσει τις μέρες αυτές με την ανάλογη κατάνυξη και παρρησία που φέρνουν η ελληνική παράδοση και η ιστορία.

Στη σελίδα αυτή έχουμε μερικά παλαιότερα καρτ-ποστάλ της Θεσσαλονίκης από την εποχή του Μεσοπολέμου [1. Με την έννοια Μεσοπόλεμος αναφερόμαστε στη χρονική περίοδο μεταξύ Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Την περίοδο αυτή συγκλόνισε η οικονομική κρίση του 1929. Παράλληλα, το κίνημα του αναθεωρητισμού οδήγησε στην άνοδο του αυταρχισμού και του εθνικισμού που προκάλεσε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ] και που ανήκουν στη συλλογή του Κωνσταντίνου Νίγδελη. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του αυτή, όσο και για όλες τις προσφορές στο υπέροχο αυτό αρχείο των αλησμόνητων πατρίδων του Ελληνισμού.

[nggallery id=11]

[youtube xCs5u0NG3o4 640 500]

6 thoughts on “Πασχαλινές ευχές”

 1. Στ’ αγαπητά μέλη της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς και στους φίλους, αναγνώστες, ευχόμαστε χαρά και ευτυχία για τις εορτές του Πάσχα.

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Ιάκωβος

 2. Στέλνω τις ευχές μου στα μέλη του D.L.S και τους αναγνώστες. Ευχές από την πατρίδα. Εύχομαι ολόψυχα υγεία και οράματα.
  Με εξαίρετη τιμή και με αγάπη,
  Αρις Αντάνης

 3. Εύχομαι σε όλα τα Μέλη και τους φίλους της Διασπορικής Στοάς
  μια ταπεινή,
  λαμπρή
  και αληθινή Ανάσταση
  στις ζωές μας!

  Κ Α Λ Η Λ Α Μ Π Ρ Η
  Ευαγγελία

 4. Εύχομαι σε όλα τα μέλη της Διασπορικής η ανάσταση του Κυρίου μας να χαρίσει ώρες χαράς με τα αγαπημένα πρόσωπα και η λαμπάδα της Λαμπρής να φωτίζει ολόχρονα τους ευγενείς πόθους της ψυχής μας .
  Για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κύπρο και τους ανθρώπους της, σταθερές παραμένουν οι ευχές: Δικαίωση, Ειρήνη, Επανένωση, Επιστροφή, ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

  Ελένη

 5. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στις καρδιές και στην πατρίδα μας.

  Γιώτα Δ. Τσιλίκη

 6. Αγαπητοί φίλοι, εν πνεύματι αδελφοί και επισκέπτες της Diasporic Literature Spot, που με τόσο νοιάξιμο μας φιλοξενεί και μας ενώνει, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε μια παλιά μελοποίηση προσευχής που είχε εμπνευστεί ο συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και απέδωσε ο καλός τραγουδιστής Γιάννης Κούτρας και που ειλικρινά νιώθω ότι ταιριάζει με τα συναισθήματα που ξεπηδούν αυτές τις μέρες μέσα από την ψυχή μας, τόσο για τα Πάθη του Χριστού, όσο και για την πολύπαθη πατρίδα όλων μας.
  Γνωρίζω ότι ο Ιάκωβος θα ήθελε να στείλω αυτή την προσευχή μαζί με τη μουσική της, αλλά προς το παρόν δηλώνω αδυναμία και ζητώ συγγνώμη.
  Νομίζω ότι αυτά τα απλά λόγια εμπεριέχουν ελπίδα και βάλσαμο:
  Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού.
  Άλλον γαρ, εκτός Σου, βοηθόν
  εν θλίψεσιν ουκ έχομεν.
  Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.
  Με τιμή, ευχές και χαιρετισμούς,
  προς όλους τους Έλληνες
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,
  Άρις Αντάνης, 6 Απριλίου 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.