Ο μικρός Πάμπλο

Share

Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου

Έπαινος στον Ε΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης
Της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά
Οκτώβρης 2012

Ο μικρός Πάμπλο
Ήθελε να ζωγραφίσει
Μιαν ελιά καταμεσής του κάμπου
Ένα χελιδόνι καταμεσής της άνοιξης
‘Εναν Ιησού καταμεσής των σταυρωτών του
«΄Αφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι…»
Ήθελε να έχει στην παλέτα του
Μόνο τα χρώματα π΄αγαπούσαν τα παιδιά
Μόνο τα κόκκινα που μεγαλώναν τα παιδιά
Λαχταριστά κεράσια , ολοστρόγγυλα μήλα
Φιλιά αγάπης , του ΄Ηλιου ανατολές
Μα πήρε το πινέλο
Κι έβαψε ένα μαχαίρι κοφτερό
Δίχως ψωμί και το φαγί της μάνας
Και ένα Νείλο ματωμένο
Απ΄τις πηγές ολάκερης της Γης φερμένο
Και Φαραώ πολλούς που ξύναν τις πληγές τους
Και πιότερο βουλιάζαν μες στο αίμα
Και πιότερο πεθαίναν μέσα στην παράνοια

Αρτεμίου-Φωτιάδου Ελένη

By Αρτεμίου-Φωτιάδου Ελένη

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο . Είναι  Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει κάνει  μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της Εκπαιδευτικής Διοίκησης.

Ασχολείται  με τη λογοτεχνία καθώς και με το  ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σενάριο . Το 2000 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο « Buy Diazepam Europe Χρόνος είναι και γυρίζει». Το 2002 κέρδισε το βραβείο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για έργο παιδικής σκηνής με το θεατρικό « http://birmingham-dolls.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597248631.3581690788269042968750 Το γαλάζιο διαμάντι».  Το βιβλίο της « http://davidbakeronline.com/bbc-radio-4-a-question-of-artefacts/twitter.com/twitter.com/instagram.com/twitter.com/instagram.com/mylinkhere Στη Λιακαδοχώρα» απέσπασε το 2005 το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας . ΄Εχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς,  τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ποιήματά της έχουν βραβευτεί από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, από την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών, από την ΄Ενωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, από την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, από τον Ελληνικό Πνευματικό ΄Ομιλο Κυπρίων, από το περιοδικό Κελαινώ και από το Σύλλογο Λόγου Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού Γερμανίας.

Το 2007 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση « Buy Diazepam Online Uk Το ταξίδι του ΄Ηλιου στο Φεγγάρι», ενώ το 2010 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση « http://anitaanand.net/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597375600.7600169181823730468750 Αλεξ-ήνεμος» και την ποιητική συλλογή « Order Valium From Canada Οι διαδρομές του Αδάμ».

΄Εχει εκδώσει επίσης τα παιδικά βιβλία: « http://firewithoutsmoke.com/portfolios/solasta-crown-of-the-magister/ Ο Μπαμπακένιος» , « Valium Online Uk Review Ο Πρωταθλητής» και « http://zaphiro.ch/index.php/2019/01/16/zaphiro-terna-collaboration ΄Αρης ο Φεγγάρης».