Share

 Του Ιατρού   Δημήτρη Καραλή  
(Μήνυμα προς γιατρούς και ασθενείς)

Ο πατέρας της Ιατρικής, ο http://bankholidays-2019.co.uk/holidays/battle-of-the-boyne-2019/?ajaxCalendar=1 Ιπποκράτης, έθετε πρωταρχικά σε κάθε νέο γιατρό ένα ορισμό παράλληλα με τον καθιερωμένο όρκο, ότι: «δεν μπορείς να γίνεις καλός γιατρός χωρίς να είσαι και φιλόσοφος ταυτόχρονα». Γνωρίζομαι ότι ο φιλόσοφος, εκτός την στοχαστική, παρατηρητική, αναλυτική και διανοητική του ευμάθεια, είναι και αυστηρός φυσιοδίφης παράλληλα, που ορθά οι αρχαίοι προγονοί μας  τους ονόμαζαν Ιατροφιλόσοφους.  Για αυτό θα ‘θελα να επεκτείνω λιγάκι αυτόν τον ορισμό και στους απλούς ανθρώπους με μια μικρή παραλλαγή:

http://bassenthwaite-reflections.co.uk/blog/wp-admin/setup-config.php «Δεν μπορείς ποτέ να θεραπευτής αποτελεσματικά από ένα γιατρό όταν εκείνος αδυνατεί να εξηγήσει με απλή γλώσσα τα αίτια της αρρώστιας σου».

http://zaphiro.ch/2018/06/ http://birmingham-dolls.co.uk/all-escorts/birmingham-nec Αρρώστια σημαίνει ότι παραβίασες τον λειτουργικό νόμο του σώματος και θεραπεύεται αποτελεσματικά μόνο με τη κατανόηση και τη διόρθωσή του.

Buy Valium Australia Με αυτές τις σκέψεις, θεώρησα χρήσιμο, μετά από 40 χρόνια πείρα στο θεραπευτικό κλάδο, να εξηγήσω περιληπτικά τη λειτουργία του σώματος  και σ’ άλλους συνανθρώπους μου σε απλή κατανοητή γλώσσα, ώστε και τα παιδάκια να την καταλαβαίνουν.

http://anitaanand.net/wp-config.php~ Όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο μου «Τροφή για σκέψη» το σώμα είναι βιολογική μηχανή που λειτουργεί παρόμοια με το μηχανικό αυτοκίνητο. Το  αυτοκίνητο χρειάζεται τη μπαταρία για τη φόρτωση ενέργειας και τα διακλαδικά  καλώδια για τη διανομή της. Το σώμα χρειάζεται τον εγκέφαλο ως μπαταρία και τα διακλαδικά του νεύρα ως ενεργειακό διανομέα και επικοινωνιακό μεσολαβητή μεταξύ οργάνων και εγκέφαλου.

Buy Diazepam 10Mg India Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι: ενώ το αυτοκίνητο ανανεώνει τη δύναμή του καθώς κινείται με το δυναμό η γεννήτρια, το σώμα ανανεώνει τη δύναμή του μόνο όταν αναπαύεται εντελώς (κοιμάται). Ο ύπνος ανανεώνει το νοητικό μας απόθεμα (σφρίγος) και με το ξύπνημα αρχίζει να καταναλώνεται. Απ’ τη στιγμή που ανοίγομε τα μάτια μας και κινούμαστε σωματονοητικά, η εγκεφαλική ενέργεια καταναλώνεται συνεχώς. Ότι και να κάνουμε, όσο φαγητό και να φάμε, η ενέργεια μας ελαττώνεται συνέχεια, ώσπου εξαναγκαστικά πάμε στη κρεβατοκάμαρα το βράδυ να την ανανεώσουμε και όχι στη τραπεζαρία.

Στη διάρκεια του ύπνου το σώμα δεν εκτελεί καμιά σωματική και νοητική ενέργεια, αλλά νηστεύει (ή fasting στα Αγγλικά), για αυτό και το αγγλικό πρωινό λέγεται breakfast, δηλαδή= τη διακοπή της νηστείας. Όταν το σώμα αναπαύεται εντελώς (κοιμάται), χρησιμοποιεί την ανανεωμένη του δύναμη να επισκευάσει λειτουργικές ανεπάρκειες και καθαρίζει συγχρόνως και τη μηχανή του από διάφορες καταβολικές ακαθαρσίες (βρομιές).

Υπογραμμίζω ιδιαίτερα για τις κυτταρικές ουσίες, διότι είναι οι ποιο τοξικές, κι όταν η εγκεφαλική δύναμη ανανεώνεται φυσιολογικά, αποβάλει ακαριαία τις ακαθαρσίες του.

http://anitaanand.net/news/page/2/ Δεν χρειάζεται μεγάλη γνώση για να καταλάβει κανείς ότι το σώμα του ανανεώνεται στον ύπνο, βλέποντας με το ξύπνημα τη γλώσσα του ακάθαρτη, τα χνώτα να μυρίζουν άσχημα, τα μάτια του με τσίμπλες, τα ούρα ποιο σκούρα και το παχύ έντερο να ενεργείται ευκολότερα. Όσο βαθύτερος και αδιάκοπος είναι ο ύπνος, (με ανοικτά παράθυρα για συνεχή φρέσκο αέρα ), τόσο καλύτερα επισκευάζεται και ανανεώνεται το σώμα. Όταν το σώμα κοιμάται 7-8 ώρες συνεχώς, το ξύπνημα είναι χαρούμενο γεμάτο δύναμη, έτοιμο να αναλάβει τις ημερήσιες εργασίες του. Η κρυστάλλινη νοητική του διαύγεια, η ενισχυμένη σωματική του δύναμη και ο ψυχικός του ενθουσιασμός, αναβλύζουν, αυτοπεποίθηση, γαλήνη και αστέρευτη αγάπη σε κάθε του επικοινωνία. Η τέλεια υγεία καθορίζεται απ’ στάθμη της νοητικής δύναμης και πόσο έξυπνη την καταναλώνει την ημέρα.

http://augustinecamino.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597276779.0452849864959716796875 Για να δούμε τώρα παρακάτω πώς κατορθώνεται μια τέτοια αξιοζήλευτη υγεία;

Purchasing Valium Το ανθρώπινο σώμα διαιρείται σε τρεις (3) οκταώρους κύκλους:

 1. Από τις τέσσερες (4) το πρωί αρχίζει να αυτό-καθαρίζεται μέχρι το μεσημέρι στις δώδεκα (12).-(Καμιά βαριά στερεά τροφή δεν πρέπει να τρώγεται σ’ αυτές τις καθαρτικές πρωινές ώρες, εκτός από λίγα φρέσκα φρούτα το καλοκαίρι, και ξερά για το χειμώνα), κάθε άλλη στερεή τροφή εμποδίζει την τέλεια αποτοξίνωση και εξαντλεί πρόωρα τη νοητική του ενέργεια, προξενώντας πρόωρη κούραση και κατακράτηση στις μεταβολικές ακαθαρσίες του. Εργάζεται κανείς ποιο ορεξάτα και αποδοτικότερα χωρίς καθόλου πρωινό )
 2. Από το μεσημέρι στις δώδεκα (12) έως το βραδύ στις οκτώ (8) το σώμα  χωνεύει τις τροφές του ευκολότερα. – (Η στεριά τροφή χωνεύεται καλύτερα σ’ αυτές τις οκτώ ώρες όταν γίνεται καλή μάσηση και σε μέτρια ποσότητα. Δεν πρέπει όμως να καταναλώνεται μετά τις οκτώ (8) το βράδυ έως στις τέσσερες (4) το πρωί, διότι δημιουργεί δυσπεψίες, εξαντλητική κούραση με το πρωινό ξύπνημα  και μια ενοχλητική πικρή γεύση στη γλώσσα).
 3. Από τις οκτώ (8) το βράδυ μέχρι στις τέσσερες (4) το πρωί, το σώμα αυτό- επισκευάζει και φορτώνει τον εγκέφαλο με καινούργιο ενεργειακό απόθεμα  (όποιος κοιμάται φυσιολογικά χωρίς υπνωτικά φάρμακα). -(Σ’ αυτές τις οκτώ (8) ιερές ώρες καμιά στεριά η υγρή τροφή απολύτως δεν πρέπει να καταναλώνεται, εκτός από νερό, εάν φυσικά υπάρχει δίψα).

http://vincenttechblog.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597239765.9465510845184326171875 Η εγκεφαλική ενέργεια διαχειρίζεται τη λειτουργία ολόκληρου του μεταβολισμού, ιδιαίτερα το στομάχι, το συκώτι και το παχύ έντερο (κώλων). Όσο περισσότερη νοητική δύναμη κατέχομε, τόσο τέλεια λειτουργεί η χώνευση, το συκώτι και το παχύ έντερο. Στην ουσία όλες οι τροφές είναι διεγερτηκές, διότι καταναλώνουν νοητική δύναμη για να χωνευτούν, και η υπερβολική τους κατανάλωση δημιουργεί νευρική κατάπτωση (ή enervation στα Αγγλικά). Όταν η νοητική ενέργεια είναι πολύ χαμηλή, το σώμα αδυνατεί να λειτουργήσει ιδανικά διότι δεν μπορεί να αυτο-καθαριστεί τέλεια,  κατακρατώντας τις  αχώνευτες τροφές και άλλες καταβολικές τοξικές ουσίες. Ιδιαίτερη νευρική εξάντληση προξενούν οι αφύσικες τροφές και τα αφύσικα ποτά όπως; Αλκοόλ, καφέδες, κάπνισμα, τηγανητές τροφές και κακοί οι διατροφικοί συνδυασμοί.

Valium 10Mg Buy Uk Συχνά η χρόνια δυσπεψία με τη δυσκοιλιότητα  γίνονται αιτίες για πολλές χρόνιες και θανατηφόρες (dreaded) αρρώστειες. Αϋπνίες, κούραση, εντερικές ζυμώσεις, νευρικότητα, φοβία, φτωχό θυμητικό, έλλειψη αυτοπεποίθησης, βαριά έμμεινα, υπερδιογκωμένο προστάτη, κολίτιδα, κακοήθη όγκους κι άλλες μεταβολικές ανωμαλίες.

Ο Αμερικανός φιλόσοφος Γόλντο Έμερσον αναφέρει ότι:  η ανασφάλεια και ο δογματικός φανατισμός,  έχουν τις ρίζες τους στον κλονισμένο μεταβολισμό. Όταν το συκώτι υπολειτουργεί, λέει, κάνει τον άνθρωπο δισανεκτικό και φανατικό καλβινιστή, κι όταν το συκώτι εργάζεται φυσιολογικά, τον κάνει ανεκτικό και ανοιχτό χαρακτήρα.

Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα πόσο δημιουργικά συντελεί η καλή υγεία στην ζωή μας. Ιδιαίτερα στην αρμονική διαβίωση των γονιών που παίζει καθοριστικό ρόλο για την άρτια ανάπτυξη των παιδιών.

Buy Diazepam Reviews Όταν οι γονείς είναι υγιέστατοι, τα παιδιά τους ανατρέφονται καλύτερα, διότι  παραδειγματίζονται απ’ τον ήπιο και καλοσυνάτο τους χαρακτήρα πώς να συμπεριφέρονται στη ζωή τους αργότερα.

Valium Online Overnight Δεν είναι άραγε καιρός ο Ιατρικός κλάδος να διδάξει περισσότερο υγιεινούς τρόπους διαβίωσης στον κοσμάκη απαλλάσσοντάς του από πόνους, δάκρυα, τεράστια έξοδα και απώλεια ζωής πολλές φορές;

Buy Real Diazepam Hermanus
South Africa

Cheapest Valium Online Buy  

8 thoughts on “Υγιεινές Επεξηγήσεις

 1. Αγαπητέ Δημήτρη,
  ευχαριστούμε για το διαφωτιστικό σου άρθρο. Περιμένουμε τη συνέχεια

  Order Valium Uk Θερμούς Χαιρετισμούς

  Γιώτα Δ. Τσιλίκη

 2. Φίλτατε Δημήτρη,

  Buy Valium 5Mg Online Uk Με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον διαβάζω τα νέα σου και τις σημαντικές πληροφορίες από την επιστήμη σου
  που από καιρού εις καιρόν στέλνεις.
  Σε πληροφορώ ότι έχουν σημαντικό ενδιαφέρον για μένα διότι ο κάθε φιλοσοφών οφείλει να κατέχει κάποιες
  γνώσεις για την λειτουργία των οργάνων του σώματος, δηλαδή να είναι φυσιολόγος για να μπορέσει να προσδιορίσει
  το άτομό του και τον περιβάλλοντα χώρο, μέσα στον οποίο δρα και επιβιώνει ώστε να είναι υγιής σωματικά και ψυχικά
  εφαρμόζοντας τα εξής: Να παρατηρεί τα φαινόμενα, να μελετά την φύση, να κατέρχεται στο βάθος της συνειδήσεώς του
  και να εναρμονίζει τον εαυτό του με τον Παγκόσμιο ρυθμό.
  Εάν μπορέσει αυτά τα απλά αλλά και πολύ δύσκολα να τα ασκεί και να τα βιώνει κατέχει το μυστικό της Σοφίας.

  http://birmingham-dolls.co.uk/summer/ Να περάσεις με την οικογένειά σου χαρούμενες εορτές και το νέο έτος 2013 να είναι φιλικό και χαρούμενο σε όλους σας.

  Buy Valium Europe Φιλικά

  Buy Diazepam 5Mg Uk Ελευθέριος Διαμαντάρας

 3. Valium By Mail Order Αγαπητέ Λευτέρη
  Χαίρομαι και ενθαρρύνομαι διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις απ’ τη πέννα ενός διακεκριμένου φιλόσοφου. Μακάρι κάθε άνθρωπος να φιλοσοφούσε στη ζωή του παρόμοια, σίγουρα θα είχαμε μια καλύτερη κοινωνία.
  Χαιρετώ
  Δημήτρης

 4. Φίλτατε Δημήτρη,

  Buy Valium India από έναν καλό φίλο που μένει στο Μιλάνο ο οποίος πάσχει από καρκίνο τον οποίο πολεμάει μερικά χρόνια,
  έλαβα πριν από λίγο την πάρα πάνω ενημέρωση, η οποία συμπίπτει με πολλές άλλες που έχουν
  φυτική κυρίως αγωγή και που εντάσσονται στην υγιεινή διατροφή και τις αποδίδουν στον Μύστη
  Ιατροφιλόσοφο Πυθαγόρα, στον Πατέρα της Επιστημονικής Ιατρικής Ιπποκράτη και στον Ιδρυτή της
  Επιστήμης της Φαρμακολογίας Διοσκουρίδη.

  Valium By Mail Order Σαν Τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχω δει και ακούσει πολλά σχετικά,
  φρονώ όμως ότι η με μέτρο διατροφή μας και με αυτά τα φαγώσιμα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας
  σε πολλές ασθένειες και ειδικά στην επάρατο νόσο τον Καρκίνο.

  http://vincenttechblog.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597240012.7173669338226318359375 Περιμένω την απάντηση σου, διότι πρώτα ακούω και εμπιστεύομαι τους Επαΐοντας

  Φιλικά

  Λευτέρης

 5. Φίλτατε Λευτέρη
  Ο καρκίνος παρουσιάζεται συνήθως όταν η αμυντικότητα του σώματος εξασθενείτε και η αλκαλική του στάθμη πέφτει κάτω από το φυσιολογικό PH 7.4 που πρέπει να παραμένει σταθερά σ’ όλη τη ζωή.
  Δεύτερον, κάθε κακοήθης όγκος παρουσιάζετε μετά από μακρόχρονες σωματικές ανωμαλίες, όπως η χρόνια δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, εντερικές ζυμώσεις, αϋπνία, καχεξία και χαμηλή σωματική ενέργεια.
  Οι καρκινοπαθείς δεν έχουν καθόλου κρυολογήματα για 6-10 χρόνια, πριν παρουσιαστεί ο κακοήθης όγκος τους, και ένας πεπειραμένος γιατρός αντιλαμβάνεται την αιτία και προτείνει μέτρα για να αποτρέψει την περεταίρω επιδείνωση.
  Έρχομαι τώρα στην θεραπεία που εξαρτάτε επί το πλείστον εάν υπάρχει κάποια οικογενειακή γεννητικότητα, σε ποιο μέρος του σώματος βρίσκετε ο όγκος, για πόσο καιρό, τι είδους θεραπείες έχει εφαρμόσει και η ηλικία του.
  Οι φήμες ότι τα κουκούτσια των βερίκοκων θεραπεύουν καρκίνο, δεν ευσταθούν καθόλου για ένα σοβαρό γιατρό και πολύ περισσότερε για τον ιατροφιλόσοφο.
  Το κουκούτσι του βερίκοκου περιέχει δηλητηριώδη ουσίες σαν το cyanide που θανατώνουν το θύμα πολλές φόρες όταν το παίρνει πάνω από 5 κουκούτσια την ήμερα και για αρκετό διάστημα.
  Η υπερβολική πικράδα του είναι αμυντικότητα που έχει ενάντια στην κατανάλωσή του ως τροφή, διότι σκοπός του είναι η αναπαραγωγή.
  Η μόνη θεραπευτική ελπίδα πριν επεκταθεί και σε άλλα μέρη του σώματος (μετάστασης), είναι μια σύντομη δραστική αποτοξίνωση από ένα πεπειραμένο γιατρό και αμέσως να ακολουθήσει συστηματικά ωμοφαγία από φρέσκα φρούτα και λαχανικά τη εποχής.
  Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα, και να μην παρασύρετε με διάφορες καλοπροαίρετες μεν αλλά επικίνδυνες υποδείξεις από διάφορους ανεύθυνους.
  Μόνο με σύντομη εποπτευομένη νηστεία και στη συνέχεια μακρόχρονη αυστηρή ωμοφαγία υπάρχει κάποια ελπίδα.
  Θα ήταν καλύτερα εάν ο καιρός ήταν κάπως ευνοϊκός χωρίς χιόνια και παγωνιές για να γίνει η αποτοξίνωση σωστά.
  Σε παρακαλώ άνοιξε την ιστοσελίδα μου http://www.drkaralis.com και διάβασε τα testimonials κι από άλλους ασθενείς για να πάρεις περισσότερες ιδέες
  Σε χαιρετώ
  Δημήτρης

 6. Αδελφέ μου Διονύση καλημέρα,

  Όπως βλέπεις έστειλα στον εξαίρετο φίλο μου Ιατροφιλόσοφο Δημήτρη Καραλή στην πόλη του Ακρωτηρίου στην Νότιο Αφρική,
  την χθεσινή μας αλληλογραφία σχετικά με τις τροφές και τον Καρκίνο.

  Φρονώ ότι η Επιστημονική και Φιλοσοφική του Γνώμη είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες και ορθές, μπορείς να αλληλογραφήσεις
  μαζί του για πολλά θέματα και φυσικά και για την ασθένειά σου, είναι έντιμος Έλληνας, Άνθρωπος και Ιατροφιλόσοφος.

  Σε χαιρετώ και σου εύχομαι τα βέλτιστα.

  Λευτέρης

 7. Φίλτατε Λευτέρη
  Σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες να μεταφράσεις το αγγλικό διαιτολόγιο μου στη Ελληνική γλώσσα.
  Ως αναφορά την ιδιότητα του γιατρού που ανάφερες, θα ‘θελα να πω τα εξής:
  Ο κανονικός γιατρός χρειάζεται όσο περισσότερη επιστημονική σπουδή μπορέσει, άλλα και την φιλοσοφική σκέψη ταυτόχρονα( philosophical art) για να κάνει τη δουλειά του σωστά και ωφέλιμα.
  Όταν ένας γιατρός κατέχει μόνο επιστήμη(science) και καθόλου φιλοσοφία, τότε αντί να γίνει επιστημονικός θεραπευτής γίνετε επιστημονικός φονιάς(scientific killer).
  Αλλά ακόμα και τούτο: Εάν ένας φυσιοδίφης είναι μόνο φιλόσοφος χωρίς καθόλου επιστημονική κατάρτιση, τότε όχι μόνο δεν θα μπορέσει εξασκήσει το ιατρικό του επάγγελμα επίσημα, αλλά και θα παρεξηγηθεί και ως επικίνδυνος κομπογιαννίτης.
  Ποτέ η ανθρωπότητα δεν εμπιστεύτηκε έναν ανειδίκευτο και άπειρο θεραπευτή ως γιατρό του. Συνεπώς θέλουμε η δε θέλουμε ένας γιατρός πρέπει να ‘ ναι επαγγελματίας αλλά και φιλοσοφικός στοχαστής παράλληλα, διότι εκτιμείται και εμπιστεύεται περισσότερο από ένα ασθενή
  Στη αρχαία Βαβυλωνία οι ασθενείς ξάπλωναν με μια κουβέρτα στην κεντρική πλατεία και λάμβαναν ιατρικές οδηγίες απ’ τον διερχόμενο όχλο, γνωστό τότε ως το « νοσοκομείο της πλατείας»
  Νομίζεις εάν εγώ δεν είχα την επιστημονική κατάρτισή μου θα εμπιστευόμουν από 62000 αρρώστους στα τελευταία μου 39 χρόνια; Βέβαια η φιλοσοφική πλευρά μου εμπέδωσε την θεραπευτική μου προσφορά πολύ περισσότερο από κάθε άλλο γιατρό που ήταν μόνο επιστημονικά καταρτισμένος.
  Από τους 7 Σωκρατικούς μαθητές, μόνο ο Πλάτωνας εμπέδωσε και εφήρμοσε την φιλοσοφική του θεωρία με προκοπή, μάλιστα και σε τεράστια παγκόσμια εμβέλεια. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 6 ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;
  Διότι η φιλοσοφική τους θεωρεία δεν ήταν εμπεδωμένη με σύνεση και μέτρο επιστημονικά όπως του Πλάτωνα (μαθηματικά, γεωμετρία, αστρονομία, φιλοσοφία ,κοσμογονία, αθανασία, παιδαγωγία, συνταγματολογία κ.τ.λ.-κ.τ.λ.- κ.τ.λ. )
  Ποιος άραγε θα ζήλευε τους κυνικούς να μιμηθεί την σκυλίσια τους ζωή; Φυσικά θα μου απαντήσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο που θαύμασε μόνο την υλιστική απάρνηση του Διογένη, σαν τον Άγιο Φραγκίσκε της Ασίζης.
  Λευτέρη, η ανθρωπότητα δεν πείθετε εύκολα σήμερα μόνο με αφηρημένες σκέψεις και αζύγιστες υπερβολές σαν τους σημερινούς χίπηδες και τους απατεώνες γκουρού της μακρινής Ινδίας
  Σε ζητώ συγγνώμη εάν σε κούρασα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.