Δρ Δ. Καραλής – Νότια Αφρική

Share

Η απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να παύσει τη λειτουργία της κρατικής  τηλεόρασης ‘ΕΡΤ’ χωρίς την  συναίνεση των άλλων δυο κομμάτων που την υποστηρίζουν,  είναι εντελώς αυταρχική ενέργεια που ανήκει στα ακραία  φασιστικά  καθεστώτα  του παραλογισμού.

Δημοκρατία σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος  έχει ελεύθερη πρόσβαση στην κυβερνητική, κοινωνική και πολιτιστική  ενημέρωση. Πολύ περισσότερο για τον Ελληνισμό της διασποράς που εξαρτάται απόλυτα η επιβίωσή του γλωσσικά, πολιτιστικά και πατριωτικά.

Υπάρχουν πάνω από 8000000 ομογενείς γύρω στον πλανήτη που η ενημέρωσή τους είναι  οξυγόνο για την εθνική τους επιβίωση.

Υψώνομε την αγανάκτηση και την κατακραυγή μας  στην  αλόγιστη  αυτή  κυβερνητική  απόφαση και απαιτούμε  να το ξανασκεφτεί με περισσότερη σύνεση.    

Dr D. Karalis

2 thoughts on “Δρ Δ. Καραλής – Νότια Αφρική”

 1. Αγαπητέ Δημήτρη,
  πέρσι στην Αθήνα αναρωτήθηκες που είναι οι εικόνες της πατρίδας που καταρρέει. Όπως κατάλαβες δεν ζούμε μέσα σε χαλασμό υλικών πραγμάτων. Ζούμε σε μια προσπάθεια καταστροφής ηθικών αξιών, νόμων, ιδανικών. Κάθε μέρα όλο και πιο καθαρά φαίνεται η προσπάθεια να “λιανίσουμε στο σφαχτό” που λένε και στα χωριά μας. Μας είπαν ότι έχουμε πολλούς επιστήμονες. Τώρα μας κλείνουν τα σχολεία που βγάζουν τεχνίτες. Τα ζευγάρια παίρνουν εικονικά διαζύγια για να αντέξουν τους αβάσταχτους φόρους. Κάθε μέρα απολύονται χιλιάδες. Όλα με μια απλή υπογραφή.
  Όμως, υπάρχει ένα αλλά. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι στο αίμα μας τρέχει ακόμα εκείνο το γονίδιο που μας επιτρέπει να συναισθανόμαστε το διπλανό μας, να απλώνουμε το χέρι να τον σηκώσουμε, να ονειρευόμαστε και να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Ίσως πρέπει να ξεφτίσει εντελώς η χλαίνη του φαρισαίου για να ξανασηκωθούμε. Εμείς κρατάμε. Κρατήστε και σεις ψηλά το φρόνημά σας. Τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα. Η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακό πρόγραμμα από τους εργαζόμενους που δεν την εγκατέλειψαν ούτε μια στιγμή. Εκεί θα ακούσετε αλήθειες. http://www.ert.gr
  Πολλές ευχές.
  Γιώτα Δ. Τσιλίκη

 2. Αγαπητή Γιώτα
  Προσωπικά, και μαζί μου όλοι οι Έλληνες της διασποράς συμμεριζόμαστε και ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις ανεξέλικτες οικονομικές και ηθικό- κοινωνικές διαστάσεις που οδηγεί η κρίση τη χώρα μας τελευταία. Ιδιαίτερα μας ανησυχούν οι νέοι που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους αναζητώντας εργασία κάπου αλλού.
  Η κρίση, όπως γνωρίζεις, δεν είναι αποκλειστικά Ελληνική αλλά σχεδόν παγκόσμια, όχι βέβαια σε τέτοιο εξαθλιωμένο επίπεδο όπως η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Φυσικά τα αίτια προέρχονται από την κάκιστη οικονομική διαχείριση των κυβερνήσεων ακόμη κι από την εποχή του Τρικούπη (1888) μέχρι και πρόσφατο. Η Ελλάδα πληρώνει ακόμη και σήμερα περίπλου 70-80 δισεκατομμύρια ευρώ τόκους το χρόνο μόνο για τους δανειστές της.
  Φοβερό και ασυγχώρητο εγκληματικό φαινόμενο που οι επιλεγμένοι κυβερνητικοί ιθύνοντες έπραξαν τόσα χρόνια αλόγιστα και ανεξέλεγκτα. Χρειάζεται άμεση στροφή στην απασχόληση και όχι στις μαζικές απολύσεις. Ώθηση τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ελαττώνοντας την φορολογία ώστε να κινηθεί η αγορά και η ιδιωτική απασχόληση. Εύχομαι να κινηθούν τάχιστα πριν η κοινώνα δηγηθεί σε μαζική έκρηξη.
  Σε χαιρετώ
  Δημήτρης Καραλής

Leave a Reply