Θυμήσου!

Share

Πιπίνα Δ. Έλλη (Elles)
από την ποιητική Συλλογή “Ρωγμές”

“Θυμήσου
τα μεσημέρια
π’ αγκομαχούσε
ο κόπανος,
κι εγώ ψαχούλευα
τις παρειές σου
και χάϊδευα
τα όστρακά σου
που τά ΄πνιγε
η γκριζοπράσινη
γλίνα!”

Μουρμούρισα
της Πρασινομάτας,
κι εκείνη
φίλησε
τις παλάμες μου
γεμάτη νοσταλγία!

4 thoughts on “Θυμήσου!”

 1. Όμορφο ποίημα, περιεκτικό και γεμάτο ευαισθησία!!! Θερμά από καρδιάς συγχαρητήρια για τη “γραφή” σας!!! Εύχομαι καλό ταξίδι σ’ όλα τα έργα σας!!!

  Με όλη μου, την Εκτίμηση!!!

  Ο Ποιητής!

  Μιλτιάδης Ντόβας

  1. Σας ευχαριστώ κ.Ντόβα για τα ευγενικά σας λόγια. Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι είμαστε συμπατριώτες, ότι φοιτήσαμε στο ίδιο Πανεπιστήμιο (Κλασσικό Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συγκεκριμένης περιόδου) και επιπλέον που είναι ίσως σημαντικότερο, ότι ασχολείσθε με την λογοτεχνία… Επισκέπτομαι την αγαπημένη μας πόλη τακτικά. Λέμε να την επισκεφτούμε και πάλι στο τέλος του χρόνου. Ίσως να είναι μία ευκαιρεία να σας γνωρίσουμε από κοντά, ο σύζυγός μου και εγώ. Να πω τέλος -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόσεξα ή εκτίμησα ιδιαίτερα την λεπτομέρεια στο ποίημά σας-, ότι καταλαβαίνω πως αγαπάτε την Παμβώτιδα όπως εγώ και ίσως όπως όλοι οι Γιαννιώτες. Αυτή η μαγεύτρα λίμνη, αδικείται από τους ειδήμονες και πραγματικά πονάμε κάθε φορά που βαδίζουμε στην παραλίας της… Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούν κάποιες λύσεις για την εξυγείανσή της και την αιώνια διατήρησή της… Τα βουνά την προστατεύουν και την ενισχύουν… τα υπόλοιπα εξαρτώνται από την επέμβαση των Ιωαννιτών ευεργετική ή επιβλαβής… Σας καλημερίζω λοιπόν από το Σύδνεϋ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο.

 2. Αγαπητή κ. Πιπίνα Δ. Έλλη, διαπιστώνω από τα γραφόμενα σας, ό,τι η ευγένεια και η ευαισθησία δεν χαρακτηρίζει μόνο τα ποίηματα σας, αλλά εν γένει χαρακτηρίζει κι εσάς!!! Εννοείται ό,τι κι εγώ θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά, -αμφότερους-, άλλωστε το έργο σας, είναι γνωστό, για όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ της Ποίησης κι όχι μόνο!!!
  Όσον αφορά το ζήτημα της Παμβώτιδας της πανέμορφης λίμνης των Ιωαννίνων, ίσως πρέπει σε όλα τα επίπεδα (οικογένεια, σχολείο, κοινωνία) να προταχθεί η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης στους νυν και τους αυριανούς Πολίτες!!!
  Είθε να έχετε Καλές Εμπνεύσεις και Καλή Συνέχεια στο Όμορφο Ταξίδι σας!!!

  Με όλη μου, την Εκτίμηση!!!

  Ο Ποιητής!

  Μιλτιάδης Ντόβας

  1. Να είστε πάντα καλά, κ. Ντόβα,

   Με εκτίμηση

   Πιπίνα Έλλη

Comments are closed.