Ανεκπλήρωτο

Share

Δήμητρα Καραφύλλη

Πλατύ ζεστό χαμόγελο
σε μαύρη πορσελάνινη κορνίζα
τριάντα μοίρες ακουμπισμένη
στην παγωμένη μαρμαρένια πλάκα.
Εγεννήθη αρχάς.
Απεβίωσε τέλος του εικοστού.

Τι ωραία γυναίκα!
Να ξαναγεννηθεί παρακαλώ.

Δήμητρα Καραφύλλη
από τη συλλογή ”Τρελή Τυφλόμυγα”,
εκδ. Αρκαδικός Κήρυκας, 2013.
treli

8 thoughts on “Ανεκπλήρωτο”

 1. Τι ωραίο ποίημα!!! Οι τελευταίοι στίχοι μπορούν να γίνουν μιά ευχή για την ίδια την ποιήτρια! Δεν είχα τη χαρά να τη γνωρίσω αλλά η ποίηση της με διαπερνά. Ίσως, στη χώρα των αστεριών όπως λέει κι ποιητης κ Μελιτας να κρύβεται μια αλήθεια κι ο “θάνατος να είναι ένα θαύμα”….ας το ελπίζουμε, η Ποίηση όμως Είναι ένα Θαύμα…ας το ζήσουμε!
  ευχαριστώ για την επικοινωνία
  τζένη

  1. Ωραίο και πρωτότυπο το ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ της Δήμητρας Καραφύλλη, μα δυστυχώς και προφητικό αγαπητή ποιήτρια Τζένη Κουφοπούλου, αφού γράφτηκε και πρωτοδημοσιεύθηκε στον Μανδραγόρα, όταν τίποτα δεν προδίκαζε το τέλος.Εντυπωσιάζει η αντιμετώπιση του θανάτου και η επίκληση – απαίτηση για επάνοδο στη ζωή.Δεν θυμάμαι κάποιο παρόμοιο ποίημα.Πολλές ευχαριστίες για τα καλά σας λόγια που συνδυάζονται με εύστοχες παρατηρήσεις και πάντα -όπως σημειώνει και ο ποιητής Aris Adanis – με ποιητική γραφή.

 2. Πράγματι ωραίο ποίημα! Κι αυτό το “να ξαναγεννηθεί παρακαλώ” , στο τέλος, με καθήλωσε.
  Όσο για τη Τζένη, γενικώς, εκτός από την καλή κουβέντα που έχει για όλους, ακόμα και τα σχόλιά της εμπεριέχουν κι αυτά μια ποιητική χροιά. Δεν μπορούσα να μη το σχολιάσω, κι ας κινδυνεύω να θίξω την μετριοφροσύνη της.
  Στη Δήμητρα Καραφύλλη τολμώ να αφιερώσω ένα χάι-κου:
  Θα σε ξεχνάω
  κάθε πρωί, πα’ να πει
  θα σε θυμάμαι. []
  (Άρις Αντάνης)

  1. Πράγματι αγαπητέ μου Aris, το κλείσιμο του ποιήματος είναι εντυπωσιακό πραγματοποιώντας μια άνευ προηγουμένου ανατροπή, όπως και συ άλλωστε επισημαίνεις.Πώς να μη σε ευχαριστήσω όμως και για το θαυμάσιο χα¨ι¨κού, που σε τρεις στίχους κάνει κι αυτό μια σημαντική ανατροπή; Δυστυχώς όμως παρά τις ανατροπές, τα πράγματα είναι όπως τα λες και έτσι θα παραμείνουν.Εκτός…

 3. Σ’ ευχαριστώ πολύ Άρι, και τη διασπορική, που μας ανοίγει δρόμους , ορίζοντες, να συναντάμε ποιητές και πέρα απ’τα συνήθη όρια, εκεί όπου τώρα ζουν, στο διηνεκές …..και απαγγέλουν τρυφερά απ’την εφαπτομένη του απείρου!
  τζένη

  1. Μετά από αυτό το κείμενο αγαπητή φίλη Τζένη, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει άδικο ο ποιητής Aris Antanis που ομιλεί για την γλαφυρότητα του λόγου σας; Πέραν αυτού, τα λόγια σας για την Δήμητρα είναι στ’ αλήθεια συγκινητικά και εφάπτονται της ψυχής μου.

 4. Σας ευχαριστώ πολύ, αγαπητοί μου ποιητές!
  Τελικά “ένα γιοφύρι η ποίηση
  ενώνει ερημιές,
  τόπους, ανθρώπους”
  Τζένη

 5. Πρώτα διάβασα το ποίημα σε κάποιον Υπολογιστή που βρήκα πρόσβαση (βρίσκομαι εκτός Θεσσαλονίκης) και συγκλονίστηκα από τα λίγα αλλά μεστά λόγια της Δήμητρας. Ήξερα αλλά δε φανταζόμουν ότι τόσο γρήγορα θα μετοικούσε στους χώρους των αγγέλων. Το διαπίστωσα από τα σχόλια των φίλων μας.
  Χάρη Μελιττά, είχες την ευλογία να είσαι κοντά σ’ αυτό το αξιόλογο πλάσμα με την περιεκτική και πρωτότυπη γραφή, στο ξεπροβόδισμα.

  Ευαγγελία

Leave a Reply