Φώτης Γαλανόπουλος

Share

Ο ζωγράφος Φώτης Γαλανόπουλος, δημιουργεί εντρυφώντας στη διερεύνηση του ασυνείδητου και την απελευθέρωση της φαντασίας που διέπουν την τάση του σουρεαλισμού. Τα έργα του αποτυπώνουν μέσα από πολυσύνθετες εικόνες, την αναλογία της ζωής και του πνεύματος, σ’ αυτό το άπειρο που ο άνθρωπος αποκαλεί σύμπαν, ενώ εκτίθενται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις αίθουσες Τέχνης του κόσμου, από τη Αθήνα και τη Βαρκελώνη, έως την Νέα Υόρκη και την Κύπρο.

Ο ίδιος λέει:

“Εάν μπορούσα να δώσω έναν τίτλο σε όλους μου τους πίνακες θα ήταν <<Στοπ-καρέ ονείρου>> Dream-frame.
Όπως στην ονειρική μας κατάσταση, έχουμε την αίσθηση ότι τα πάντα βρίσκονται εκεί τριγύρω μας, κρυμμένα πίσω από τα γνώριμα φόντα του εαυτού μας , έτσι και οι πίνακές βουτηγμένοι μέσα σε ένα ονειρικό φόντο τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τελείως διαφορετικά, κρύβουν τα μυστικά εκείνα, τους γρίφους, και τα σύμβολα που επιβάλει η λογική της εξήγηση ενός ονείρου.

Όνειρο και πραγματικότητα να συνυπάρχουν. Σε μια κατάσταση , στην ίδια διάσταση.
Οι τίτλοι που υπάρχουν σε αρκετούς από αυτούς είναι η προσωπική μου εκδοχή στην λογική τους εξήγηση την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό ώστε να μπορείτε να δείτε τους υπόλοιπους με τα δικά σας μάτια αυτά του ονείρου… Να μην ξεχνάμε ότι όλοι συμμετέχουμε στο ίδιο όνειρο αυτό που ονομάζουμε Ζωή.”

Απολαύστε έργα του:

Έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές του Φ. Γαλανόπουλου, μια στην Ινδία από Leadstart Publishing  <<THE GLANCE OF UNIVERSE IN THE  TIME OF OURS>> και στην Ελλάδα από τον εκδοτικό οίκο Ιωλκό <<Επιστολές>>. Το έργο του αποτελεί μια προσπάθεια ένωσης ποίησης με την εικαστική δημιουργία κι εμείς από τη Διασπορική Στοά ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει επιτυχίες στον καλλιτέχνη που μας έδωσε την άδεια να παρουσιάσουμε αυτόν και δείγματα των έργων του με μεγάλη μας χαρά.

Φώτης Γαλανόπουλος

2 thoughts on “Φώτης Γαλανόπουλος”

 1. Καλέ μας ποιητή του λόγου και της εικόνας….στην τέχνη είσαι ελεύθερος κι ανυπεράσπιστος κι αυτό πιστεύω σε κάνει να είσαι ο εαυτός σου,και να βγαίνει στις λέξεις και στην εικόνα η αλήθεια και η εσωτερική πληρότητα. Οι πίνακές σου, βλέπουν τί υπαρχει πίσω απ’ την επιφάνεια των πραγμάτων, και ο εξπρεσσιονισμός με τη δύναμη του χρώματος,βάζει φωτιά στο συναίσθημα και στη δυναμική των καταστάσεων.Ο καθένας μας διαβάζει τα δικά του θαύματα ή τραύματα μπροστά στους πίνακες…αυτή είναι η Τέχνη!
  Σ’ευχαριστώ
  τζενη

  1. Δυστυχώς η ευτυχώς …. αυτή είναι η τέχνη αγαπητή μου Τζένη. Μου αρκεί έστω και ένας άνθρωπος να βλέπει … Ευτυχώς υπάρχουμε αρκετοί στο στενό των Θερμοπυλών…

   Και κει που όλα γίνονται απλά ,
   στο βάθος της πιο καθαρής ατμόσφαιρας,
   Ένα κάτι θολό τραβιέται λίγο πιο πέρα
   Ένα κάτι ζεστό ιδρώνει και φαντάζει ανύπαρκτο
   Ένα κάτι ανούσιο προσπαθεί να επιβληθεί στον ορίζοντα
   Ένα κάτι ανάρμοστο κρύβεται στο λαμπρό του ήλιου
   Και γω συνοδεύω την μέρα,
   στο πάθος της πιο καθαρής ατμόσφαιρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.