Πασχαλινά Χαϊκού

Share

Online Valium Canada http://blogs.keshokenya.org/category/uncategorized/page/19/ Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία

http://firewithoutsmoke.com/portfolios/track-mania-turbo-360-app/ Ουδείς γνωρίζει
το Θείο μεγαλείο
της Συγχώρεσης

Μηδείς γνωρίζει
το Άγιο φορτίο
της Συγγνώμης Tου

Buy Valium Overseas Πες στον άνεμο
στα σεπτά μονοπάτια
αγνά να πατά

Στην κεφαλή μας
ακάνθινο στεφάνι
έπλεξαν… φίλοι!

http://zaphiro.ch/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597255681.6034419536590576171875

http://davidbakeronline.com/the-unconventionalists-podcast-139th-episode/instagram.com/twitter.com/instagram.com/instagram.com/instagram.com/mylinkhere Της Ανάστασης
το Πανάγιό Σου Φως
μεταλάβαμε…

της καρδίας μας
το ασήκωτον άλγος
αποτίναξε!

Doura-Kavvadia Irene

By Doura-Kavvadia Irene

http://davidbakeronline.com/wireds-tech-cities-tel-aviv/twitter.com/instagram.com/instagram.com/twitter.com/instagram.com/twitter.com/twitter.com/dbthinksmart

Η  Buy Valium Roche Online Uk Ειρήνη Ντούρα–Καββαδία Buy Diazepam 10Mg Bulk κατάγεται από την Άνδρο. Είναι καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Γλωσσολόγος - Συγκριτικολόγος (ΜΑ), καθώς και Υπολογιστική Γλωσσολόγος – Μηχανολόγος (MSc), απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος «Τεχνογλωσσία» (Διατμηματική συνεργασία του τμήματος Η/Υ & Ρομποτικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του τμήματος Γλωσσολογίας του Καποδιστριακού Παν/μίου, και του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει εργαστεί εθελοντικά ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στο τμήμα Μικροηλεκτρονικής και συμμετείχε στα πλαίσια της διατριβής της στο παγκόσμιο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σάμο. (Paper 2004 – www.bibsonomy.org/author/Doura). Επίσης εργάστηκε ως ειδική επιστημονική συνεργάτης διεθνούς δικηγορικού γραφείου και οίκου μετάφρασης με εξειδίκευση στα τεχνολογικά κείμενα Ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας - εφευρέσεων. Από τον περασμένο Μάιο διδάσκει ξένες γλώσσες στο κέντρο ξένων γλωσσών, μετάφρασης και πληροφορικής «Ακαδημία» που ίδρυσε η ίδια στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα.

Buy Valium  

http://weiroch.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597320980.1403279304504394531250

  http://firewithoutsmoke.com/portfolios.zip

 • Σε ότι αφορά το λογοτεχνικό της έργο, έχει εκδώσει παιδικά παραμύθια και διηγήματα, ενώ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για το λογοτεχνικό της έργο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις ποίησης και φεστιβάλ τεχνών στην Καλλιτεχνούπολη στο Γκάζι,  στο Μοναστηράκι, στη Θεσσαλονίκη και στο Έβρο. Έχει τιμηθεί επίσης με επαίνους και βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς (ενδεικτικά : 1ο Βραβείο για μεμονωμένη ποίηση στον 23ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Giovanni Gronchi” στην Πίζα της Ιταλίας, και 1ο βραβείο ποιητικής συλλογής στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό, 1ος έπαινος στον 9ο ποιητικό διαγωνισμό του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού συλλόγου Βαυαρίας). Από το περασμένο έτος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Λογοτεχνών/ Καλλιτεχνών «International Writers and Artists Association (IWA)», ενώ προσφάτως αναγορεύθηκε και τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τον πολιτισμό «Αργοναύτες» (www.argonautes.gr), της Ένωσης Λογοτεχνών (www.logotechnes.gr), της Διεθνούς Ένωσης Ποιητών “World Poets Society” (http://worldpoetssociety.ning.com/profile/IreneDoura), της «Καλλιτεχνικής Πολιτείας» (www.bankit.gr), του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (Deutschlehrerkongress) και άλλων οργανώσεων που έχουν στόχο την προαγωγή των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
 • Buy Diazepam Online Fast Delivery

Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά, εφημερίδες, καθώς και σε ανθολογίες, μεταξύ άλλων σε μια Ιταλική και σε μια Ινδική (μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα). Διαδικτυακοί τόποι που έχουν συμπεριλάβει έργα της είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι:

http://sandshade.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597438571.5065460205078125000000

 

 • http://worldpoetssociety.ning.com/profile/IreneDoura,

 

 • http://www.logotechnes.gr,

 

 

 • http://www.diasporikh.org

 

4 comments

 1. Αγαπητή μας Ειρήνη, σε ευχαριστοιύμε για τα πολύ όμορφα και πετυχημένα χάι-κου. Είναι ένα είδος ποίησης που εγώ το θεωρώ πολύ σπουδαίο, πρωτότυπο, έξυπνο και… δύσκολο.
  Στο τελευταίο μου βιβλιαράκι που παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πεντέλης, με τίτλο “Μια εικόνα… 1000 λέξεις” και υπότιτλο “Χάι-κου για τους μήνες”, επισημαίνω κι εγώ πόσο δύσκλο είναι να γράψει κανείς χάι-κου, σε αντίθεση με όσα ίσως νομίζει ο κάθε ένας όταν διαβάζει τα μικρά 17σύλλαβα τρίστιχα. Όπως σημειώνω στην εισαγωγή του βιβλίου, κινδυνεύει ο … “χαϊκουίστας”- ας μου επιτραπεί ο όρος- να πέσει στην παγίδα του μικρού και δήθεν εύκολου μεν, αλλα χωρίς ουσιώδες και πιο βαθύ νόημα στίχου.
  Ακόμα πιστεύω ότι προσιδιάζει με αρχαίο Ελληνικό λακωνικό ρητό, γι αυτό το βιβλίο μου ξεκινώ με ένα συναφές χαϊκού:
  “Χα-ϊ-κου-ί-ζειν”
  ε-στί λα-κω-νί-ζειν τε
  και φι-λο-σο-φείν.
  Σε ευχαριστούμε για αυτή τη, μέσα από τα όμορφα και φιλοσοφικά χαϊ-κου σου, επικοινωνία.
  Άρις

  1. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για το υπέροχό σας σχόλιο!

 2. Προερχόμενα από εσένα, αγαπητέ Άρι, τα υπέροχα αυτά λόγια, με κάνουν να αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που καταπιάστηκα με αυτό το ομολογουμένως τόσο δύσκολο ποιητικό είδος. Αν δεν κάνω λάθος και ο Σεφέρης ονόμαζε τα χαϊκού γυμνάσματα… Θερμά ευχαριστώ!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *