Λινό λευκό στον πόθο του ατμού…

Share
Σιδερώνω,
πάνω στο άσπιλο λευκό των λογισμών.
Ισιώνω,
με τον ατμό των σωθικών,
τις έγνοιες των αγαπημένων,
για χρόνια στις δίπλες των ρούχων.

Τεντώνω,
τη μιζέρια των στιγμών,
τις άτακτες τσακίσεις των λαθών,
την ορμή του σώματος,
πέρα απ’τον πόθο,
το νυχτικό της απώλειας,
που φοράει η νύχτα,
για τη θλίψη των άστρων.
Σιδερώνω στωικά,
μιάν ελπίδα στο άφθαρτο λινό
των αισθημάτων…
Οι πράξεις, κολαρισμένες, άκαμπτες,
ριγμένες στην πλάτη της καρέκλας,
θα φορεθούν πάλι
απ’το κορμί της φθοράς,
να επαναλάβουν στις ραφές τους,
τη μέθεξη της ζωής,
που ακόμα σιγοκαίει
στον ατμό της σιδερώστρας!
Τζενη Κουφοπούλου…
2015

9 thoughts on “Λινό λευκό στον πόθο του ατμού…”

 1. Αγαπητή μου Τζένη, αν εσύ ήξερες τι ωραία ποιήματα γράφεις, εγώ δεν ξέρω τι θα έπρεπε να κάνεις. Μάλλον θα το εύρισκες μόνη σου.
  Και πώς “κολλάνε” παντού, βρε παιδί μου.
  Το συγκεριμένο πχ λες και είναι γραμμένο ειδικά για αυτά που υποφέρουν οι Έλληνες, όχι μόνο σήμερα αλλά ανέκαθεν και όχι μόνο ως λαός αλλά και ως μεμονωμένα άτομα. Σε όλους τους τομείς. Και τι ωραία που παραδέχονται ενδόμυχα ότι δεν τους φταίει κανένας παρά μόνο ο εαυτός τους. Ενδόμυχα όμως, γιατί … εξώμυχα, πάντα φταίει το… σίδερο!
  Άρις

 2. Σ’ευχαριστώ Άρι μου, για τη σημαντική ματιά σου και την προέκταση που δίνεις στα γραφόμενά μου. Δεν θα έκανα,όμως, τίποτα περισσότερο απ’ότι κάνω…σκύβω με αγάπη πάνω στις λέξεις, ψηλαφώντας τες, μήπως, κάποτε γίνω…ποιητής.
  τζενη

 3. Αγαπητή Τζένη, είναι καταπληκτικη η σειρά των μεταφορών στο καλοδουλεμένο ποίημά σου. Ιδιοφυής η σύλληψη του ατμού-σιδήρου, λευκού κ.τ.λ., θα έλεγα. Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά και η αρμονία της διαδοχικότητας των συλλογισμών σου, καθώς με ετούτους τους στίχους σου υπογραμμίζεις πιθανές προσωπικές καταστάσεις, άγχη ή ελπίδες, ως και οικουμενικές. Μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια και μακάρι να διαβάζουμε πάντα παρόμοιες επινοήσεις για να αναπνέουμε με αγάπη και σεβασμό το άρωμα της ποίησης ή όποια άλλη ποιοτική λογοτεχνική δημιουργία!

 4. Αγαπητή Τζένη, είναι καταπληκτική η σειρά των μεταφορών στο καλοδουλεμένο ποίημά σου. Ιδιοφυής η σύλληψη του ατμού-σιδήρου, λευκού κ.τ.λ., θα έλεγα. Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά και η αρμονία της διαδοχικότητας των συλλογισμών σου, καθώς με ετούτους τους στίχους σου υπογραμμίζεις πιθανές προσωπικές καταστάσεις, άγχη ή ελπίδες, ως και οικουμενικές. Μου άρεσε πολύ. Συγχαρητήρια και μακάρι να διαβάζουμε πάντα παρόμοιες επινοήσεις για να αναπνέουμε με αγάπη και σεβασμό το άρωμα της ποίησης ή και όποιας άλλης ποιοτικής λογοτεχνικής δημιουργίας!

 5. Σ’ευχαριστώ, καλή μου Πιπίνα, για τα όμορφα λόγια σου, χαίρομαι όταν με τις λέξεις αγγίζω ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων, άλλωστε γι’αυτό είναι η τέχνη να μας φέρνει κοντά ακυρώνοντας τις όποιες διαφορές μας!
  τζένη

 6. Αγαπητή Τζένη, πολύ όμορφη η όλη ποιητική σύλληψη. Συγχαρητήρια !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.