Νέα Αρχή

Share

Ξεχασμένο μπλοκάκι του χτες
με καινές αναμνήσεις, δε φταις
που σε άφησα τόσο καιρό
παραπαίοντας σ’ άλλο λυγμό.

Ξεχασμένο μπλοκάκι του χτες
με γραμμένες μου λέξεις μισές
τις παράτησα στο πουθενά
λίγες σκέψεις που κάναν φτερά.

Ξεχασμένο μπλοκάκι του χτες
δεν σ’ ανοίγω όσο κι αν θες,
ναρκωμένος οθόνες κοιτώ
και για τέχνη πια δεν συζητώ.

Ξεχασμένο μπλοκάκι του χτες
που κρατάς τις ελπίδες κλειστές
έχω μία μονάχα ευχή
να σε χάσω για νέα αρχή…

Ιάκωβος Γαριβάλδης

5 thoughts on “Νέα Αρχή”

 1. Αργείς να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας, αλλά όταν το κάνεις, ειλικρινά αξίζει τον κόπο. Με το ποίημά σου αυτό, εκτός του ότι μας έβαλες σε σκέψεις, μας έστειλες να ψάχνουμε και για τα δικά μας “μπλοκάκια”που κι εμείς έχουμε κάπου ξεχασμένα και … “καταχωνιαμένα”.
  Άρις

 2. Ως προς τη γραφή σου συμφωνώ με τον Άρι.
  Το μπλοκάκι του χτες, μπορεί να γίνει του σήμερα… Επιχείρησέ το.

 3. Καλοί μου φίλοι, μήπως ο πειρασμός της τεχνολογίας, μας κάνει να ξεχνάμε “εύσχημα”τα παλιά μας μπλοκάκια, νομίζοντας πως ο κυβερνοχώρος συντηρεί τις μνήμες μας! Έχω την αίσθηση, όμως, πως, μόνον το άγιο χαρτί ,του μολυβιού η άκρη, είναι μεταλαβιά-φωνή στο διάβα των καιρών!
  Ευχή λοιπόν, για νέα αρχή μεσ’απ’την παλιά συνήθεια!!
  τζένη

 4. Αγαπητοί μου φίλοι,
  Τα καλά σας λόγια είναι βάλσαμο σε μια προσπάθεια ν’ αναδειχτεί ο υποφαινόμενος ως ποιητής αλλά φοβάμαι ότι χτυπάω λάθος πόρτα. Συνταυτίζομαι με τα λόγια του Στράτου Δουκάκη που λέει “δεν είμαι εγώ ποιητής” αλλά κάνω μια προσπάθεια να γράψω τις σκέψεις μου.
  Είστε όλοι στην καρδιά μου και σας ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που στηρίζετε τη Διασπορική με τα λόγια και τα έργα σας. Η παρέα σας μου είναι ανεκτίμητη. Με το καλό να βρεθούμε μερικοί από εμάς στην Αθήνα για να τα πούμε (ίσως πιο καλά) από κοντά. Τα παλιά μπλοκάκια που θα φέρει ο καθένας μας μαζί του ίσως μας θυμίσουν ότι είμαστε και άνθρωποι με όλες τις αδυναμίες που χρειάζονται αλληλοστήριξη και επικοινωνία. Σας χαιρετώ και πάλι ευχαριστώ. Ιάκωβος

Comments are closed.