Απόψε έχουμε πανσέληνο…

Share
Δυό στίχοι χαραχτήκανε στου
φεγγαριού την άπλα!
Ο ένας έγινε νησί,

ο άλλος… η φωνή σου!
Πρωί-πρωί τους διάβαζαν οι γλάροι
στ’ανοιχτά!

 
Τζενη Κουφοπούλου

3 thoughts on “Απόψε έχουμε πανσέληνο…”

 1. Οι ποιητές έχουν πανσέληνο, όποτε θέλουν. Και το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα τον μετράνε, ακόμη, ως… Αύγουστο άμα θέλουν. Και οι δύο αυτές εμπνεύσεις είναι της Τζένης Κουφοπούλου. Τις χρησιμοποιώ κι εγώ στις επαφές μου και αρέσουν σε όλους τους νοσταλγούς του Ελληνικού Αυγούστου, που αρνούνται να τον αφήσουν ακόμα να τους ξεγλιστρήσει, ιδίως αν η θερμοκρασία είναι πάνω από 35ο C, η θάλασσα να την πιείς στο ποτήρι και ο ουρανός χωρίς ούτε ένα σύννεφο. Πώς να περιμένουν για ένα ολόκληρο χρόνο το επόμενο Αύγουστο! Όλοι αυτοί που δεν ξεχνούν την Ελληνική παροιμία: «Αύγουστε καλέ μου μήνα, να’σουν δυο φορές το χρόνο»

  Και αυτοί οι στίχοι της Τζένης μου αρέσουν πολύ. Μοιάζουν σαν μια ζωγραφιά από αυγουστιάτικο ελληνικό τοπίο.

  Εν Ελλάδι τη 36η Αυγούστου 2015.

  Άρις Αντάνης

 2. Αγαπητέ Άρι,

  Η Τζένη μου έστειλε αυτούς τους στίχους πριν αρκετό και εντός Αυγούστου, αλλά εγώ με τις ασχολίες μου χάθηκα κάπου στην πανσέληνο και δεν ανάρτησα το έργο της. Οπότε νομίζω η Τζένη μιλούσε για Αύγουστο και πανσέληνο που είναι και η πραγματικότητα. Εγώ φταίω…

  Ιάκωβος

 3. Σας ευχαριστώ πολύ,καλοί μου ποιητές για τα καλά σας λόγια, οι στίχοι μου,βέβαια, είναι για την Πανσήληνο του Αυγούστου, αλλά ο Αυγουστος για μένα, όπως λέει κι ο Άρις, συνεχίζεται μέσα στις τρυφερές μέρες του Σεπτέμβρη…μ’αρέσουν αυτές οι “αυθαιρεσίες”δικαίωμά μου άλλωστε να λέω ..”σήμερα έχουμε 36 Αυγούστου”, ποιητική,συναισθηματική αδεία!
  τζ

Leave a Reply