Η Επταλογία της 13/11

Share

Buy Genuine Diazepam Online http://davidbakeronline.com/oceans/instagram.com/instagram.com/instagram.com/instagram.com/instagram.com/mylinkhere Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία

http://weiroch.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597326731.8931360244750976562500 Ι.
Τρομοκρατία
το φάντασμα που πλανάται
πια στη ζωή μας

ΙΙ.
Ουδείς πια νώθει
στην καρδιά πνοή χαράς
μετά το χαμό…

ΙΙΙ.
…χαμό αθώων
άδικα σκοτωμένων
Γάλλων αδελφών

http://bankholidays-2019.co.uk/holidays/mothering-sunday-2019/?ajaxCalendar=1 IV.
Καμιά θρησκεία
δεν θα ‘πρεπε να είναι
πέπλο πολέμου,

V.
μα Ύμνος Ζωής,
σπορά σεπτής παιδείας
κι ένωσης λαών!

VΙ.
Αλληλεγγύη!
Αγάπη στον πλησίον!
Ελευθερία!

VΙΙ.
ΌΛΟΙ μας μαζί
μπορούμε να ζήσουμε
σε τούτη τη Γη…

Copyright http://birmingham-dolls.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597263876.6273770332336425781250 Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία

Doura-Kavvadia Irene

By Doura-Kavvadia Irene

Η  Buy Cheap Valium Uk Online Ειρήνη Ντούρα–Καββαδία Buy Diazepam Us κατάγεται από την Άνδρο. Είναι καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Γλωσσολόγος - Συγκριτικολόγος (ΜΑ), καθώς και Υπολογιστική Γλωσσολόγος – Μηχανολόγος (MSc), απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος «Τεχνογλωσσία» (Διατμηματική συνεργασία του τμήματος Η/Υ & Ρομποτικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του τμήματος Γλωσσολογίας του Καποδιστριακού Παν/μίου, και του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει εργαστεί εθελοντικά ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στο τμήμα Μικροηλεκτρονικής και συμμετείχε στα πλαίσια της διατριβής της στο παγκόσμιο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σάμο. (Paper 2004 – www.bibsonomy.org/author/Doura). Επίσης εργάστηκε ως ειδική επιστημονική συνεργάτης διεθνούς δικηγορικού γραφείου και οίκου μετάφρασης με εξειδίκευση στα τεχνολογικά κείμενα Ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας - εφευρέσεων. Από τον περασμένο Μάιο διδάσκει ξένες γλώσσες στο κέντρο ξένων γλωσσών, μετάφρασης και πληροφορικής «Ακαδημία» που ίδρυσε η ίδια στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα.

 

 • Σε ότι αφορά το λογοτεχνικό της έργο, έχει εκδώσει παιδικά παραμύθια και διηγήματα, ενώ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για το λογοτεχνικό της έργο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις ποίησης και φεστιβάλ τεχνών στην Καλλιτεχνούπολη στο Γκάζι,  στο Μοναστηράκι, στη Θεσσαλονίκη και στο Έβρο. Έχει τιμηθεί επίσης με επαίνους και βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς (ενδεικτικά : 1ο Βραβείο για μεμονωμένη ποίηση στον 23ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Giovanni Gronchi” στην Πίζα της Ιταλίας, και 1ο βραβείο ποιητικής συλλογής στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό, 1ος έπαινος στον 9ο ποιητικό διαγωνισμό του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού συλλόγου Βαυαρίας). Από το περασμένο έτος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Λογοτεχνών/ Καλλιτεχνών «International Writers and Artists Association (IWA)», ενώ προσφάτως αναγορεύθηκε και τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τον πολιτισμό «Αργοναύτες» (www.argonautes.gr), της Ένωσης Λογοτεχνών (www.logotechnes.gr), της Διεθνούς Ένωσης Ποιητών “World Poets Society” (http://worldpoetssociety.ning.com/profile/IreneDoura), της «Καλλιτεχνικής Πολιτείας» (www.bankit.gr), του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (Deutschlehrerkongress) και άλλων οργανώσεων που έχουν στόχο την προαγωγή των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά, εφημερίδες, καθώς και σε ανθολογίες, μεταξύ άλλων σε μια Ιταλική και σε μια Ινδική (μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα). Διαδικτυακοί τόποι που έχουν συμπεριλάβει έργα της είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι:

 • http://www.bankit.gr, www.lexima.gr,

 

 • http://worldpoetssociety.ning.com/profile/IreneDoura,

 

 • http://www.logotechnes.gr,

 

 

 • http://www.diasporikh.org

 

4 comments

 1. “Ματωμένη η ειρήνη ” Ειρήνη μου, κι η ποίησή σου καίρια και δυνατή στοχεύει την καρδιά κι ό,τι ζωντανό μέσα μας αντιστέκεται! Ας είναι κι η τέχνη ένα μετερίζι σε τούτο τον άγνωστο, άγριο πόλεμο, που άθελά μας μετέχουμε.

  1. Έτσι είναι, Τζένη μου, άγνωστος, αόρατος και άδικος ο πόλεμος που μαίνεται…Κι ο καθένας μας, από το δικό του μετερίζι, με ό,τι όπλο έχει, ας μάχεται υπέρ της Ειρήνης και της Ελευθερίας…

 2. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΧΑΙ-ΚΟΥ ΣΟΥ, ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΙΡΗΝΗ. ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑΣ: ΝΟΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ.
  ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ:

  Όλα πιθανά
  στη ζωή μας: Ακόμα
  και η… Αλήθεια!
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ

  1. Αγαπητέ Άρι,
   σε ευχαριστώ ειλικρινά για τη θετική αποτίμηση και αποδοχή των χαϊκού μου, που είναι κατά κοινή ομολογία και δια στόματος Σεφέρη από τα πλέον δύσκολα είδη ποίησης… Προερχόμενα τα συγχαρητήρια από εσένα, τον αριστοτέχνη του είδους, η χαρά μου γίνεται διπλή! Υπέροχη και η … Αλήθεια σου! Ας λάμψει λοιπό, καθότι “…αδύνατον τ’ αληθές λαθείν” Μένανδρος 4 π.Χ. αι.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *