Χαϊκού για τις μέρες μας

Share

Από μέλη της Διασπορικής Στοάς,
κυρίως ο Άρις Αντάνης,
προς τον δοκιμαζόμενο στις μέρες μας ελληνισμό.

Τι ευλογία
όταν ένας άνθρωπος
είναι Άνθρωπος!
(Από την Ευαγγελία Πεχλιβανίδου)

Η μνήμη ίσως
να είναι του ορατού
μία πλάνη.
(Από την Τζένη Κουφοπούλου)

Της ευγλωττίας
μια νόθα θυγατέρα
είναι η σιωπή.
(Από την Τζένη Κουφοπούλου)

Δανεικά εμείς
δεν θέλουμε. Μας αρκούν
τα Ιδανικά.
(Από τον Ιάκωβο Γαριβάλδη)

Τρανός μου άθλος
η φορά που μπόρεσα
και σιώπησα.
(Από τον… Άρι Αντάνη)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/238363184″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

osonoupo-back

[Playlist A.A not found]

5 thoughts on “Χαϊκού για τις μέρες μας”

 1. Αγαπητέ Άρη, πετυχημένα τα χαϊκού που παραθέτεις εδώ αλλά την κατακλείδα -κατά τη γνώμη μου- εδώ τουλάχιστον, αποτελεί το τελευταίο σου χαϊκού! Τα συγχαρητήριά μου και για ετούτη τη δουλειά σου.

 2. Αγαπητή μου Πιπίνα, αν εννοείς το χάι-κου, που λέει για ‘κείνη τη φορά που μπόρεσα και σιώπησα’, σε πληροφορώ ότι δεν είσαι η μόνη που σου άρεσε. Όλοι όσοι το διάβασαν το ίδιο είπαν. Και εγώ κατάλαβα επιτέλους ότι όλοι με προτιμάνε … αμίλητο. Άδικο έχουν οι χριστιανοί; (Χαχαχα)
  Πάντως το θεωρώ μεγάλη μου τιμή που χαρισματικοί άνθρωποι της Διασπορικής διαβάζουν τα φτωχά μου γράμματα.
  Ευχαριστώ παρα πολύ και τον Ιάκωβο για την πολύ όμορφη παρουσίαση. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και δώρο Χριστουγεννιάτικο. (Το πιο ωραίο!)
  Θερμές ευχαριστίες και ευχές. Καλές γιορτάδες σε όλα τα μέλη τη Διασπορικής και τις οικογένειές τους. Εύχομαι υγεία και ποίηση. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
  Με εξαίρετη τιμή
  Άρις Αντάνης

 3. Σ’αυτό το βιβλίο, καλέ μου Άρι, που είχα τη χαρά να διαβάσω, οι λέξεις σου συλλαβίζουν αισθήματα, η αξία της γραφής, χορογραφείται στη μικρη φόρμα των χάι-κου κι η γιορτή του λόγου λάμπει από σελίδα σε σελίδα, πλάι στην εικαστική επένδυση της κας Χ. Λάζαρη. Ξάφνου, ο αναγνώστης, αισθάνεται ταπεινός προσκυνητής, ενός ιερού λεκτικού χώρου, που ο συγγραφέας υπογράφει με μελάνι από ψυχή! Σ’ευχαριστούμε για τη μέθεξη..και τον Ιάκωβο φυσικά που διαλέγει και τις στιγμές, τις καίριες…και το τραγούδι το τρυφερό, στα πεντάγραμμα των Χριστουγέννων….

 4. Άρη, θα πρέπει να είσαι πολύ περήφανος που έχεις ένα τόςο θαυμάσιο ταλέντο: διακωμωδείς τις ικανότητές σου, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες, και προκαλείς το εύθυμο χαμόγελο, που είναι μάλλον σπάνιο, στις παγκόςμια πλέον δύςκολες ημέρες που διανύουμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που σε γνώρισα μέσω της Διασπορικής καθώς και τις άλλες ενδιαφέρουσες παρουσίες, και όλοι μαζί με το ταλέντο τους και με τη βοήθεια του Ιάκωβου, δημιουργούν ετούτη την πολύ ζεστή λογοτεχνική σκέπη.

 5. Η χαρά της γνωριμίας με τα παιδιά της Διασπορικής είναι δική μου.
  Και να που ο 12ος μήνας αυτού του έτους
  γίνεται ξαφνικά η 6η δεκαετία μιας ζωής
  τόσο αφόρητα καλής!
  Κι εσύ που ξεγλιστρούσες και νά σου
  πάλι, φορές, σαν άνεμος στην πόρτα μου, έγινες πια χειροπιαστή, και με καλείς
  να νιώθω, μοναχά, χιλιάδες χρόνια νέος,
  και να προσδοκάω…
  Δεκέμβριος
  Ε-να-τέ-νι-ση
  στου Χρι-στού τη Γέν-νη-ση:
  Α-να-καί-νι-ση
  Καλά Χριστούγεννα
  ΑΑ

Comments are closed.