«Κάνε το καλό, καημένε…»

Share

http://zaphiro.ch/index.php/2018/11 Αν και τους όποιους δισταγμούς ενίκησες
τη ματαιοδοξία σου ακόμα δεν ενίκησες!
Κι αν θεωρείς πως τόσα έχεις προσφέρει
άλλοι, δύο και τρεις φορές τα πρόσφεραν,
κι όμως ποτέ κανείς δεν έμαθε γι αυτούς.
Κι η προσφορά αυτή δεν σπαταλήθηκε
εκεί που οι ίδιοι διάλεγαν, μα γιάτρεψε,
των άγνωστων, αδήριτες ανάγκες.

http://birmingham-dolls.co.uk/all-escorts/malvern «Ποτέ δεν έβλαψα κανένα», έλεγες.
Μήπως ωφέλησες ανθρώπους όσο ζεις;
Αυτό να πεις. «Και οι νεκροί ποτέ δεν βλάπτουν»,
δεν το έλεγες, κι εσύ θα είσαι ζωντανός,
όσο θα ζεις. Κάνε το καλό, καημένε,
όσο θα ζεις. Ρίξτο στο γιαλό, καημένε…
Και μη ξεχνάς τα λόγια που ο ίδιος έγραφες:
«Αγάπη αν δεν δώσεις, αγάπη δεν θα νιώσεις.»
<<<>>>

http://davidbakeronline.com/financing-a-satellite-by-selling-t-shirts/twitter.com/twitter.com/instagram.com/instagram.com/twitter.com/twitter.com/dbthinksmart Κάποιες φορές, το παραδέχομαι, σκέπτομαι φωναχτά.
Μερικές φορές τα λέω γραπτά, και άλλες τραγουδάω.
Μα η αλήθεια είναι πως μοναχός μου εγώ μιλάω,
σάμπως να δίνω συμβουλές στον εαυτό μου, για όλα αυτά. []

Άρις Αντάνης
Ζωγραφική φόντου, του ιδίου
Μουσικές συνθέσεις, του ιδίου

Buy Diazepam Pills [Playlist A.A not found]

Adanis Aris

By Adanis Aris

Buy Diazepam Msj

Γεννήθηκε στο νησί Πόρος του Σαρωνικού.

http://augustinecamino.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597270716.3280920982360839843750 Προσλήφθηκε, μετά από διαγωνισμό μεταξύ αριστούχων όλης της χώρας, και  εργάστηκε σε Καταστήματα και επιτελικές θέσεις της Εθνικής Τράπεζας επί 33 χρόνια. Παραιτήθηκε με τον ανώτατο Βαθμό του Διευθυντή Διοικήσεως.

 --

Κατέχει πτυχία:

http://firewithoutsmoke.com//xmlrpc.php

Buy Diazepam Wholesale

http://birmingham-dolls.co.uk/summer/ Του έχουν απονεμηθεί διπλώματα:

Online Doctor Prescription Valium

http://firewithoutsmoke.com/portfolios/vermintide-2-1-year-anniversary/

--

http://birmingham-dolls.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597239740.8058540821075439453125

http://davidbakeronline.com/bbc-radio-4-shades-of-jewish/twitter.com/instagram.com/instagram.com/mylinkhere Με τη λογοτεχνία ασχολείται από τη νεανική του ηλικία(Διήγημα, Χρονογράφημα, Ευθυμογράφημα, Δοκίμιο, Ποίηση)

http://anitaanand.net/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597399523.9285960197448730468750

http://blogs.keshokenya.org//old/profile/register/

Buy Diazepam Next Day Delivery Uk Έχει εκδώσει 5 βιβλία (3 συλλογές διηγημάτων και  2 ποιητικές συλλογές) και έχει βραβευθεί με πολλά διπλώματα, επαίνους και διακρίσεις.

http://augustinecamino.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597241060.2283511161804199218750

Buy Diazepam Online Australia Διασκευή του για νηπιαγωγεία της κλασσικής κωμωδίας του Αριστοφάνη «Όρνιθες» παίχθηκε από το 21ο Νηπιαγωγείο, στο Ίλιο Αττικής. Επίσης παίχθηκε και το δικό του έργο για παιδάκια «Οι εννέα Καλλιπάτειρες», με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

http://zaphiro.ch/2020/02/13/zaphiro-now-a-technology-fund-portfolio-company/

Έχει διατελέσει μέλος συντακτικών επιτροπών πολλών κλαδικών περιοδικών και εφημερίδων και, μέχρι σήμερα, της περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας « ΕΘΝΟΤΡΑΠΕΖΙΚΗ, Έρευνα και Γνώση).

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, ως κιθαρωδός. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με διάφορα σχήματα ( σόλο, ντούο, χορωδίες). Είναι μέλος της

χορωδίας «Νοστωδία» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Πετρουπόλεως

«Ο Θεόφιλος» ( κιθάρα, φωνή).

Έχει μελοποιήσει δικούς του στίχους αλλά και 2 υπέροχα ποιήματα του γνωστού συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου.

Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, με μεγεθύνσεις του.

6 comments

 1. Καλό χρόνο, 2016. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, όλες αυτές οι ασήμαντες προσπάθειές μου, να φυλάσσονται σε τόσο καλά χέρια, όπως της Διασπορικής. Είμαι πολύ τυχερός που μέσα στον κυκεώνα των ιστοσελίδων που μας βομβαρδίζουν, διέγνωσα τη φιλοξενία της Διασπορικής, αναγνώρισα την αξία της και γνώρισα ανθρώπους με μεγάλα λογοτεχνικά χαρίσματα αλλά και με καλοσύνη στην ψυχή τους. Ευχαριστώ πολύ τον Κύριο Ιάκωβο Γαριβάλδη για όσα προσφέρει στην Ελλάδα και κατ’επέκταση και σε μας. Η “Διμερής συμφωνία”, όλοι ξέρουν πως είναι από στίχους της Ποιήτριας Κυρίας Ελένης Φωτιάδου-Αρτεμίου. Κάποια στιγμή θα της αφιερώσω ένα τραγούδι μου με τίτλο “Δεν σε φτάνω”, σε στίχο της σοπράνο Κυρίας Ρούλας Πολυχρόνη. Αυτό θα είναι και σαν ευγνωμοσύνη και στον Ιάκωβο και σε όλα τα μέλη της Διασπορικής, και βέβαια στους αδελφούς Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη. (Νύχτα μαγικιά). Τα άσματα που με τόση καλοσύνη παραθέτει ο Ιάκωβος, είναι γραμμένα, όχι σε στούντιο αλλά σε ένα απλό και μικρό δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι. Γι αυτό ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα. Δεν είμαι μουσικός, αλλά στη Διασπορική νιώθω σαν να τραγουδάω στην παρέα μου, που δεν θα με παρεξηγήσει. Τέλος να διευκρινίσω ότι στις μουσικές προτιμήσεις μου είμαι… “μινοράκιας”, (δηλαδή με έλκει η κλίμακα ‘ελάσσων’), που με βοηθάει να γυρνάω πιο εύκολα στο ματζόρε της ζωής, όπου όλα λειτουργούν δυικά. Με εξαίρετη τιμή, ευχές και ευχαριστίες
  Άρις
  ΥΓ Συγγνώμη και για την πολυλογία!

  1. Αγαπητέ Άρι, – Το ίδιο κι εγώ σκέφτηκα που έβαλα σε μια σειρά τις δωρεές σου στη Διασπορική. Σκέφτηκα δηλαδή ότι τραγουδάς στην παρέα μας, που αν και βρισκόμαστε στις πέντε ηπείρους, η παρέα δεν λέει να κοπάσει. Όλο και βρίσκει νέες δημιουργίες να της θυμίζουν το ματζόρε της ζωής, ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ανθρώπων της τέχνης δίχως να τους θολώνουν τα νερά τα συμφέροντα.
   Σ’ ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου, που είσαι κοντά στη Διασπορική και μας θωπεύεις το πνεύμα με παρόμοια υπέροχα καλλιτεχνήματά σου.
   Ιάκωβος

 2. Kαλέ μου Άρι, όταν η ψυχή μελωδεί σε “υψηλές”νότες, η φωνή γλυκαίνει με μινοράκια, με ψίθυρους, που αγγίζουν όσους θέλουν να ακούσουν, έτσι η γιορτή των αισθήσεων απαγγέλει της αλήθειας το ποίημα, η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική, αποσύρεται το κενό και μικρές ανταύγιες επαφής ανασταίνουν τον κόσμο! Χαίρομαι, πολύ, την αγαπητική μας συντροφιά, την παρέα την από “παντού φερμένη” θα ήθελα ,ας μου επιτραπεί, να καλέσω και τους φίλους ποιητές που έχουν καιρό να γράψουν κάτι, που είναι ολοι τόσο σημαντικοί, με γνήσιο και μεστό λόγο! Σας ευχαριστώ όλους ,από καρδιάς γι’αυτό το δίαυλο επικοινωνίας…και ιδιαίτερα τον καλό μας Ιάκωβο…την ψυχή της παρέας! Ας είναι τούτη η χρονιά καλύτερη για όλους!
  (η πολυλογία είναι κολλητική!)
  Τζένη

 3. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΤΖΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΨΕΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΙΚΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ “Authors” ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ 2016 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.
  ΤΖΕΝΗ, ΙΑΚΩΒΕ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΑΣ.
  ΑΡΙΣ

 4. Αγαπητέ μου Άρι, απολαμβάνω τα ταλέντα σου, ως θείο δώρο σε άνθρωπο! Θα ήθελα ωστόσο να τονίσω, πόσο εξέχουν η καλωσύνη σου και η ταπεινότητά σου στα σχόλιά σου αλλά και στην κατάθεση των στίχων σου ή των κειμένων σου, όπως παρόμοια και στους τέσσερις τελευταίους στίχους σου, σε ετούτο το ποίημά σου. Σου αφιερώνω λοιπόν κάποιους στίχους μου, από την πρώτη ποιητική συλλογή που εξέδωσα (1998), που θα σε κάνουν να γελάσεις, καθότι ο χαρακτήρας που περιγράφεται είναι το αντίθετο της δικής σου ζεστής, ανθρώπινης, προσωπικότητας… κτλ…

  ΑΥΤΟΣ
  Ο άνθρωπος σηκώνεται, το μπόϊ του υψώνει
  καμώνεται, κορδώνεται, τη μύτη του τσιτώνει!

  Ανάμεσά μας προχωρεί με ύφος και με πόζα
  θα έλεγες γεννήθηκε, αστέρι για την πρόζα!..

  Αν τύχει και ρωτήσετε γρήγορα θα σας πούνε:
  είναι λεφτάς, γνωστός πολύ, ψηλά στην κοινωνία!

  Όλοι τον καμαρώνουνε με θαυμασμό και δέος,
  τιμή τους που τους χαιρετά, του έχουνε και χρέος!..

  Νάτος λοιπόν ο αστέρας μας, περνάει και κυττάει
  και καμαρώνει ο ανήρ σα γύφτικο σκεπάρνι!..

  ‘Αρι, σου εύχομαι ξανά -θα τολμήσω να συμπεριλάβω εδώ και όλους τους “ερωμένους τη λογοτεχνίας”, ευρύτερα- ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟ 2016! Στέλνω την αγάπη μου σε όλους σας και σας εύχομαι καλή υγεία και καλή δύναμη!

 5. Αγαπητή μου Πιπίνα,
  “ΑΥΤΟΣ” μου θύμισε τους σατυρικούς στίχους του πανέξυπνου Γ. Σουρή. Κι είναι μια ακόμη επιβεβαίωση μιας πεποίθησης που δεν παραλείπω να διατυπώνω, ότι “το χιούμορ είναι πολύ σοβαρότατη υπόθεση στη ζωή μας.
  1000 ευχαριστώ για το ευγενικό σου σχόλιο.
  Με εκτίμηση, αγάπη και ευχές για το νέο χρόνο 2016.
  Άρις

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *