Χωρίς Συνταγή

Share
Με “ντιζάιν” ατμούς
κοπάζει η πείνα των αστών,
Στα πεζοδρόμια θερίζει
η πόλη τους Αστέγους!
Κι όλα “γκουρμέ” ορέγονται
στιγμές.
Οι λέξεις ντρέπονται
και σβήνουν…

οι επιθυμίες σήπονται,
γαρνιρισμένες κουβερτούρα!
Και…
Οι σεφ βραβεύονται
μπρος στο άδειο στόμα
των παιδιών, για συνταγιές
περίτρανες, που μεταγράφουνε
τα λαχανάκια Βρυξελλών…
σε Ελληνική Πενία!

4 thoughts on “Χωρίς Συνταγή”

  1. Αγαπητή μας Τζένη, οι δικές σου λέξεις δεν… ντρέπονται να καταγράφουν σε λίγες γραμμές τη ζοφερή σημερινή πραγματικότητα. Κανονικά κάποιοι άνθρωποι-δυστυχώς πολλοί- θα έπρεπε να ντρέπονται και να τραπούν εις φυγήν. Αλλά, αν και το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον, προτείνω να ακολουθήσουμε τη δική σου συμβουλή που έλαβα προχτές σε μήνυμά σου και στο… έκλεψα: “Να αγαπήσουμε και το Νέο Χρόνο, γιατί, έτσι και αλλιώς, ο δύστυχος, δεν υπάρχει χωρίς εμάς”.
    Άρις

  2. Σ’ευχαριστώ καλέ μου Άρι, ας τον κανακέψουμε τον Νέο Χρόνο, ας βάλουμε πολύ απ’την ψυχή μας, μήπως και σμιλευτεί καλύτερος απ’ τον παλιό!

  3. Πολύ ωραίοι οι στίχοι σου Τζένη, όπως πάντα… Η πενία κατάφερε τον κ. Καμίνη να οργανώσει γεύμα, για τους “penniless” ή τους άφραγκους στερημένους, την πρώτη ημέρα του 2016! Οι πένητες αναμφίβολα δεν ταΐστηκαν με λαχανάκια Βρυξελλών… όπως πιθανόν οι δυνατοί, το πιάτο των οποίων όχι σπάνια, διακοσμείται και με πανάκριβο “truffle” συν τοις άλλοις!

  4. Σ’ευχαριστώ πολύ, Πιπίνα μου, ναι, οργάνωσε το γεύμα για την πρώτη μέρα του 2016, αλλά βέβαια οι άνθρωποι, συνήθως ,χρειάζονται τροφή κάθε μέρα του χρόνου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.