«Μάλα γαρ φιλοσόφου τούτο το πάθος, το θαυμάζειν»

Share

http://augustinecamino.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597292561.0849220752716064453125 © Πιπίνα Έλλη (Elles)
Από την ποιητική συλλογή
1000 Valium Cheap Μνήσθητί μου Κύριε!
Σύδνεϋ 2000

Απορία λοιπόν ήταν εκείνη
που με οδήγησε στον δριμύτατο χειμώνα.

Ψυχρές οι πνοές
κι ακόμη ψυχρότερα τα χνώτα
δεν άφηναν ίχνη πάνω στο γυαλί.
Άτηκτοι οι παγετώνες στο αμείλικτο φως
πιο αμείλικτοι από εκείνο.

Buying Valium Online Legal Από την άβολη θέση μου
θαυμάζω τους ιθύνοντες
για την τόσο επιμελημένα
προστατευμένη τους περιωπή.
Το θαυμάζειν είναι προτέρημα.
Εκ των υστέρων… στοιχηματίζω
πως η αποδοχή
είναι το μεγαλύτερο!

8 thoughts on “«Μάλα γαρ φιλοσόφου τούτο το πάθος, το θαυμάζειν»”

 1. Καλή μου Πιπίνα, υπέροχο το υπαινικτικό ποίημα σου! Θαρρώ πως, στην ποίηση, πολλές φορές,αυτό που κρύβουν οι λέξεις, είναι το δυνατό τους, σημείο. Και συμφωνώ μαζί σου, πως η αποδοχή,κυρίως όταν είναι “επιμελημένα προστατευμένη η περιωπή”, είναι μεγάλο προτέρημα!

 2. http://birmingham-dolls.co.uk/search/yumiaorc.cn/feed/rss2/ Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου Τζένη. Συμφωνώ ότι οι λέξεις και η υπόνοιά τους συχνά καλύπτουν το ποίημα με μία νοητή ομίχλη (a veil), που ο ειθισμένος εραστής της ποίησης γνωρίζει πώς να την απομακρύνει από ετούτο και να κατανοήσει ή να ερμηνεύσει τον υπαινιγμό ή τον μυστικισμό του.

 3. Και να συμπληρώσω, καλή μου φίλη, οτι, μπορεί να ανακαλύψει,ο καθένας, δικές του μυστικές διαδρομές που δεν ταυτίζονται με του ποιητή, αλλά αυτη είναι η ομορφιά και η επιτυχία ενος έργου, ν’αφήνει στον εραστή της τέχνης την ελευθερία προσέγγισης και ερμηνείας!

  1. Purchasing Valium In Mexico Έτσι ακριβώς Τζένη, ο καθένας μας μπορεί να ερμηνεύσει τον ποιητικό λόγο ανάλογα με τον ψυχισμό του και την δική του αντίληψη, για να πούμε το ελάχιστο, σε ετούτο το “ατελείωτο” στην ουσία, θέμα. Συχνά η ποίηση μοιάζει με την εικαστική αφηρημένη τέχνη, όπου τα μάτια ενός ερμηνεύουν την εικόνα, ανάλογα με τον εσωτερικό του κόσμο!

 4. Ναι, αυτή η αποδοχή που όλοι λαχταρούν στη ζωή, το απλό δέξιμο του καθενός μας, οπως κι αν είμαστε, απ’ όλους τους τριγύρω μας! Εξαιρετικό και φιλοσοφικό!

 5. http://vincenttechblog.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597240983.9861540794372558593750 Σε ευχαριστώ Μανόλη για την κατάθεσή σου. Η λέξη αποδοχή -όπως τονίζεις-είναι μεγαλύτερη στην έννοιά της από ότι παρουσιάζεται. Έχεις απόλυτο δίκιο, ότι οι διαστάσεις της έννοιάς της αφορά όλους μας προσωπικά, καθώς πέρα από την αποδοχή μας για τους άλλους, μας ενδιαφέρει -και ίσως περισσότερο ακόμη- η αποδοχή μας ως ατόμων, από την ‘ομήγυρη’ κυρίως!

 6. Καλημέρα και από μένα. Θαυμάζω και αποδέχομαι τον τρόπο που γράφει η Πιπίνα. (Ας προλάβω να παρακαλέσω να μη θεωρηθεί αυτό και ως υπαινιγμός τυχόν δικού μου … προτερήματος!) Μου άρεσε παρα πολύ και η ανταλλαγή των απόψεων των άλλων ποιητών και φίλων μας.
  Απολαυστική.
  Άρις

  1. http://sandshade.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597393252.0389180183410644531250 Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε, που είσαι τόσο γενναιόδωρος μέσα από το εκλεπτυσμένο χιούμορ σου. Και ναι, υπάρχει μία πολύ ευχάριστη διάθεση επικοινωνίας -στην Διασπορική τουλάχιστον-, μεταξύ των ‘εραστών της λογοτεχνίας’!

Valium Online Overnight Delivery This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.