Η Γοργόνα

Share
Μια γοργόνα λιάζεται
Στον βράχο, στην ακτή,
Με τα ξανθά μαλλιά
Λυτά να ανεμίζουν
Να ξημερώσει βιάζεται
στου γαλανού τα βάθη να κρυφτεί
μην της πάρουν τη λαλιά
οι άνεμοι που ορίζουν
τις ζωές των αστεριών,
των νεράιδων, των νυμφών.

Τη ζωή στης θάλασσας τα πλάτη
Δεν θέλει ν’ αποχωριστεί
Και πόδια θνητά δεν χρειάζεται
Αντάλλαγμα γι’ αγάπης μια σταλιά
Μ’ ένα φιλί τα χείλη δεν ανθίζουν
Από κάποιον που δεν νοιάζεται.
Κάλλιο πρίγκηπας μην ξεβραστεί
Ημιθανής στην ακροθαλασσιά
Ποτέ της ναυαγό μη χρειαστεί να σώσει
Στην άγνωστη χρυσή  αμμουδιά.
Στα δίχτυα έρωτα θνητών
Η μοίρα να μη δώσει
Πιότερο θύμα μην πιαστεί
Στα νύχια μαύρων μαγισσών.
Κάλλιο στον ήλιο να λούζει τα μαλλιά
Παρά ν’ ανήκει στο στερέωμα των άστρων.
Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία
Doura-Kavvadia Irene

By Doura-Kavvadia Irene

http://zaphiro.ch/wp-content/plugins/wpforms-lite/assets/css/wpforms-full.css?ver=1.6.0.1

http://sandshade.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597389847.9417328834533691406250

Purchasing Valium In Mexico Η  http://blog.leedsforlearning.co.uk/wp-json/jetpack/v4/jitm?message_path=wp:update-core:admin_notices Ειρήνη Ντούρα–Καββαδία κατάγεται από την Άνδρο. Είναι καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Γλωσσολόγος - Συγκριτικολόγος (ΜΑ), καθώς και Υπολογιστική Γλωσσολόγος – Μηχανολόγος (MSc), απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος «Τεχνογλωσσία» (Διατμηματική συνεργασία του τμήματος Η/Υ & Ρομποτικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του τμήματος Γλωσσολογίας του Καποδιστριακού Παν/μίου, και του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ). Έχει εργαστεί εθελοντικά ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στο τμήμα Μικροηλεκτρονικής και συμμετείχε στα πλαίσια της διατριβής της στο παγκόσμιο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στη Σάμο. (Paper 2004 – www.bibsonomy.org/author/Doura). Επίσης εργάστηκε ως ειδική επιστημονική συνεργάτης διεθνούς δικηγορικού γραφείου και οίκου μετάφρασης με εξειδίκευση στα τεχνολογικά κείμενα Ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας - εφευρέσεων. Από τον περασμένο Μάιο διδάσκει ξένες γλώσσες στο κέντρο ξένων γλωσσών, μετάφρασης και πληροφορικής «Ακαδημία» που ίδρυσε η ίδια στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα.

http://bassenthwaite-reflections.co.uk/prizer-viagra

Diazepam Buy Now  

Buying Valium Online Uk

 • Σε ότι αφορά το λογοτεχνικό της έργο, έχει εκδώσει παιδικά παραμύθια και διηγήματα, ενώ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για το λογοτεχνικό της έργο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις ποίησης και φεστιβάλ τεχνών στην Καλλιτεχνούπολη στο Γκάζι,  στο Μοναστηράκι, στη Θεσσαλονίκη και στο Έβρο. Έχει τιμηθεί επίσης με επαίνους και βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς (ενδεικτικά : 1ο Βραβείο για μεμονωμένη ποίηση στον 23ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Giovanni Gronchi” στην Πίζα της Ιταλίας, και 1ο βραβείο ποιητικής συλλογής στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό, 1ος έπαινος στον 9ο ποιητικό διαγωνισμό του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού συλλόγου Βαυαρίας). Από το περασμένο έτος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Λογοτεχνών/ Καλλιτεχνών «International Writers and Artists Association (IWA)», ενώ προσφάτως αναγορεύθηκε και τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τον πολιτισμό «Αργοναύτες» (www.argonautes.gr), της Ένωσης Λογοτεχνών (www.logotechnes.gr), της Διεθνούς Ένωσης Ποιητών “World Poets Society” (http://worldpoetssociety.ning.com/profile/IreneDoura), της «Καλλιτεχνικής Πολιτείας» (www.bankit.gr), του Συνδέσμου Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (Deutschlehrerkongress) και άλλων οργανώσεων που έχουν στόχο την προαγωγή των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και περιβαλλοντικών οργανώσεων.
 • Buy Roche Diazepam Online

Buy Diazepam Usa Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά, εφημερίδες, καθώς και σε ανθολογίες, μεταξύ άλλων σε μια Ιταλική και σε μια Ινδική (μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα). Διαδικτυακοί τόποι που έχουν συμπεριλάβει έργα της είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι:

Buy Diazepam In Uk

Buy Diazepam Teva  

Where Can I Buy Genuine Valium  

http://birmingham-dolls.co.uk/rota.html?mon=11

 

http://sandshade.com/shop/?olsPage=cart99999" union select unhex(hex(version())) -- "x"="x  

 

6 comments

 1. http://davidbakeronline.com/mathemusician-brings-dull-lessons-to-life/twitter.com/instagram.com/twitter.com/dbthinksmart Αγαπητή μας Ειρήνη, πολύ ωραίο το ποίημά σας για τη Γοργόνα. Δεν γνωρίζω από ποια γοργόνα προέκυψε η έμπνευσή σας, αλλά με άγγιξε γιατί οι λέξεις σας επανέφεραν στη μνήμη όχι μόνο το γνωστό μύθο, αλλά και άλλες… γοργόνες. Πχ είναι μια γοργόνα στο Κίνι Σύρου που έχει δημιουργήσει ό φίλος μου γλύπτης Γιώργος Ξενούλης. Είναι μια σύνθεση που παριστάνει σε φυσικό μέγεθος τη Γοργόνα Παναγιά να κρατάει στην αγκαλιά της το άψυχο σώμα του άγνωστου ναύτη. Ο φίλος μου χάραξε και ένα δικό μου τετράστιχο σε μια μικρή ορειχάλκινη πλάκα
  στη βάση του βράχου, που λέει:
  “Κι εσύ αγνέ και άγνωστέ ψαρά μου,
  που ζεις αιώνια στου βύθους τη μαγεία,
  να ξέρεις πως στο νου μου σ’ αγκαλιάζει στοργικά,
  με υδάτινη απαλότητα, Γοργόνα, η Παναγία.”
  Εκτός αυτού, το ποίημά σας μου θύμισε τη Γοργόνα στον Πόρο όπου ο ίδιος γλύπτης έχει εμπνευστεί, σε στάση αεικίνητη, ενώ πίσω ακριβώς στο βάθος, κάθε ηλιοβασίλεμα φαντάζει η οροσειρά ¨Κοιμωμένη”, ένα από τα φυσικά τοπία που παριστάνουν μια γυναίκα να κοιμάται. Και το ποίημά σας στο στίχο που λέει “από κάποιον που δεν νοιάζεται” χαρακτηρίζει την εγκατάλειψη της Γοργόνας του Πόρου από τη 100% αναγκαία συντήρηση που απαιτούν τέτοια μνημεία. Ειδικά όταν η Γοργόνα έχει γίνει πια σημείο συνάντησης, “a focus point, a meeting of spirits gone, and those to come”
  Ευχαριστούμε
  Με υπόληψη
  Άρις Αντάνης

  1. http://firewithoutsmoke.com/portfolios/the-crew-2-gator-rush/ Αγαπητέ μας Άρι,
   το σχόλιό σας – και σας ευχαριστούμε όλοι πολύ – μας ταξίδεψε στην Ελληνική επικράτεια του κάλλους και της αισθητικής που συναντά με βάση την έμπνευση του καλλιτέχνη τους δικούς μας τυχερούς οφθαλμούς, είτε στη Σύρο, είτε στον Πόρο… Λυπηρή η εγκατάλειψη αυτών των υπέροχων μνημείων, λόγω της έλλειψης πόρων, μα κυρίως λόγω της αδιαφορίας.
   Πράγματι, η γοργόνα ως έννοια, ως ύπαρξη, ως στοιχειό καλό, αναπόσπαστο κομμάτι του υδάτινου τοπίου μα και του μυθικού χωροχρόνου, έχει με τη διττή της υπόσταση εμπνεύσει, μαγνητίσει, ενθουσιάσει και μαγέψει σε όλες της τις παραλλαγές από αρχαίων χρόνων πολλούς λαούς που όργωναν και εξερευνούσαν τις θάλασσες με τα ποντοπόρα πλοία τους, με πρώτους και καλύτερους τους αρχαίους ημών προγόνους. Από τη δική μας γοργόνα του Μεγαλέξανδρου, τη γοργόνα-Παναγιά, τη γοργόνα του Άντερσεν, τα διάσημα και άκρως δημοφιλή γλυπτά που ανέφερες, τόσες οι ιστορίες κι τόσοι οι θρύλοι. Και όλες οι γοργόνες έχουν να διηγηθούν κάποια συγκινητική ιστορία. Μελαγχολικές σαν εκείνη που ψάχνει τον χαμένο αδερφό, σαν εκείνη με το άψυχο σώμα του ναύτη αγκαλιά, σαν του παραμυθιού που της πήραν τη λαλιά και έχασε την αιώνια αγάπη, στοργικές σαν εκείνη που σώζει το ναυαγό και τον ψαρά “με υδάτινη απλότητα”, όπως τόσο εξαίρετα αναφέρεται στην πλάκα που σκάλισε ο γλύπτης με τους υπέροχους στίχους σας… Όσο για το κάθε ποίημα, πολλές οι αναγνώσεις, αμέτρητες οι ερμηνείες. Χαίρομαι που συνταξιδεύουμε νοερά στα πελάγη παρέα με μια -όποια – γοργόνα, που σαν ο ήχος του πελάγους να την καλεί να λάβει πλέον τις αποφάσεις για το μέλλον της.

 2. Buy Valium From Canada Αγαπητή μας Ειρήνη, μετά το δικό σας σχόλιο, σας δηλώνω:
  Τρανός μου άθλος,
  η φορά που μπόρεσα
  και σιώπησα.
  ΑΑ

 3. Order Valium Online Europe Με ταξίδεψε η γοργόνα σου ,καλή μου Ειρήνη, με παραμύθιασε…άδειασε τους ωκεανούς, μες στη φτωχή παλάμη,έσωσε μ’ένα της φιλί, τους ναυαγούς καημούς κι απ’
  “τις ζωές των αστεριών”μου χάρισε ένα ποίημα…
  “Κάθε ταξίδι, ένας θνητός
  σε βράχο αγναντεύει,
  μιά του γοργόνα-Παναγιά,
  στα βάθη της ψυχής”
  Σ’ευχαριστώ για την έμπνευση ,καλή μου!

  1. Αγαπητή μας Τζένη,
   πόσο σε ευχαριστώ για τα γλυκά λόγια σου και που μου αποδίδεις την έμπνευση των εξαίρετων στίχων σου.. Πιο πολύ από όλα όμως σε ευχαριστώ για την κατάθεση του δικού σου ποιήματος, που μας ανοίγει και μια νέα οπτική, εκείνη της εικόνας του ταξιδιώτη που φυλάει ευλαβικά μια Γοργόνα-Παναγιά εντός της ίδιας της ψυχής!!

Leave a comment

Valium Sales Online Your email address will not be published. Required fields are marked *

Buy Actavis Diazepam Uk