Στη Μνήμη της Μαρίας…

Share

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΒΙΑΝΕΛΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ,
ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΠΟΥ “ΕΦΥΓΕ” ΠΡΟΩΡΑ.

Πόσο βαθιά την πένα σου
βουτούσες στο μελάνι
κι οι λέξεις ήταν όμορφες
σαν βγαίνανε σεργιάνι.
Στα χείλη σου ανθίζανε
ολόδροσα λουλούδια
γεμάτα με αρώματα
και μοιάζαν αγγελούδια.
Τώρα ψηλά στον ουρανό
θα λάμπεις σαν αστέρι
και θα φωτίζεις όλους μας
λες ένα αγιοκέρι.

Νίκος Μπατσικανής

4 thoughts on “Στη Μνήμη της Μαρίας…”

 1. Η ζωή είναι τόσο ανεκτίμητη, που αν ζυγίζεις την αξία της, η μόνη τιμή που της αρμόζει είναι το μυστήριο του θανάτου.
  Ας σταθούμε με προσήλωση στο στίχο του ποιητή Νίκου Μπατσικανή και για μισό λεπτό στη γραμμή που λέει: ” … θα φωτίζεις όλους μας…”. Ίσως αντιληφθούμε πόσο αλήθεια είναι αυτό, ακόμα κι αν δεν γνωρίζαμε τη Μαρία.
  “Παντού το όνομά σου, ακούω μακριά σου, Μαρία/ της νύχτας τ΄ αγέρι γλυκά το προφέρει, Μαρία…
  ΑΡΙΣ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ

  1. Ευχαριστώ πολύ, κύριε ΑΡΙ ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗ… και με την ευκαρία σας χαρίζω το τραγούδι της αξέχαστης Καίτης Μπελίντα, των Γιώργου Μουζάκη – Κώστα Νικολαΐδη:
   https://www.youtube.com/watch?v=iv1O6Ok3agE

   ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 2. είναι τόσο μεγάλο το μυστήριο του θανάτου και τόσο αληθινή η ψυχή που συνεχίζει! Πώς να μην το πω όταν χθες μόλις ψάχνοντας σε κάποια ξεχασμένα αρχεία μου είδα αποθηκευμένο ένα μήνυμά της στο οποίο κατέθετε με αγάπη τις εντυπώσεις της για ένα βιβλίο μου που είχε λάβει. Κείνη την ώρα σκέφτηκα που να είναι άραγε; Χωρίς καν να την γνωρίζω προσωπικά ένιωσα ότι ήθελα να μιλήσω μαζί της να της πω πάλι ευχαριστώ. Δε ξέρω πότε έφυγε όμως εύχομαι να είναι μακάριο και ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

  1. Αγαπητή κυρία Αγγελική Πεχλιβανίδου, η Μαρία, τους τελευταίους μήνες, αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας -κάτι που οι περισσότεροι δε γνωρίζαμε- και η κατάσταση της υγείας της έβαινε θετικά. Οι γιατροί τής επέτρεπαν να διαμένει εκτός νοσοκομείου και να τους επισκέπτεται για τις θεραπείες της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία άφησε την τελευταία της πνοή ενώ κοιμόταν, από ανακοπή καρδιάς.
   ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΥΜΕΝΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.

Comments are closed.