Φύλλο κίτρινο… θύμηση του ωραίου…

Share

Τζένη Κουφοπούλου

Σαν τα πεσμένα φύλλα
θέλω να’ναι ο θανατός μου…
Κίτρινος, ήσυχος, απλός,
σαν την ανάσκελη ανάμνηση των φύλλων!
Μια μετουσίωση της ύλης αδερφής,
σε αιωνιότητα με άμφια αγάπης.
Σκόρπια ψυχή,
σ’ ένα μαβί ανήφορο φθινόπωρο!
Κι έτσι ανήφορο το πνεύμα σα θα φεύγει…
θα φτάσει κάποτε τ’ Αστέρια,
τα “Σα εκ των Σων”
Αστεριών Σου, Κύριε!

6 thoughts on “Φύλλο κίτρινο… θύμηση του ωραίου…”

 1. Εξαιρετικό! Άλλη μια ποιητική έκπληξη της Τζένης Κουφοπούλου.
  Θερμά συγχαρητήρια, αν μου επιτρέπεται , θα υποβάλλω προς τη Τζένη, που γνωρίσαμε μέσα από τη Διασπορική και τώρα είναι φίλη μας, καλή και αναντικατάστατη.
  Μια γενικότερη συναφή σκέψη μου όμως, που έκανα διαβάζοντας αυτούς τους υπέροχους και γεμάτους ευαισθησία, ταπεινότητα και καλοσύνη στίχους, θα την πω ευθαρσώς και με παρρησία, όπως πάντα:
  “Υπάρχουν ανάμεσά μας ποιητές που δεν έχουν εκδώσει τίποτα, όπως άλλοι , παντού, στον κόσμο ολόκληρο, που έχουν εκδώσει τόμους και δεν είναι… τίποτα.”
  Τοις των φίλων φιλτέροις τα φίλτατα
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 2. Αγαπητέ Άρι,
  Η γνώμη σου πάντα φιλοσοφημένη… κι αυτή είναι η αξία της Διασπορικής, όταν οι γνώμες των σχολιαστών είναι φιλοσοφημένες.

  Η Τζένη που συμφωνώ απόλυτα με την αξιολόγησή σου, δεν γνωρίζω αν έχει εκδόσει κάποια συλλογή αποκλειστικά δική της, έχει όμως εκδόσει μέσω της Διασπορικής, και ίσως μερικοί πειστούν δύσκολα ότι έργα της εκδόθηκαν αλλά όπως και άλλοι φίλοι εδώ στην παροικία της Μελβούρνης έχουν εκφραστεί μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών περιοδικών και ανθολογιών. Συνεπώς ο λόγος δεν περιορίζεται όταν υπάρχει μήνυμα, αλλά συμφωνώ ότι κάποιοι έχουν γράψει τόμους χωρίς να προσφέρουν στο κοινό καλό τίποτα. Γνωρίζω τέτοιους μερικούς… Ευτυχώς εκτός Διασπορικής και είναι κάτι που η Διασπορική εξ αρχής σκέφτηκε λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, δίχως να προσβάλλει τη δημιουργία.

  Σ’ ευχαριστώ που σχολιάζεις
  Ιάκωβος

 3. Καλοί μου ποιητές! Ελπίζω να μη θεωρηθώ αγενής, που απαντώ αργοπορημένα στα τόσο συγκινητικά σχόλια σας! Μόλις πριν λίγο άνοιξα το μνμ. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς, με σιωπηλή συγκίνηση…δεν έχω λόγια ποιητικά ή άλλα να πω!
  Ευχαριστώ τη Διασπορική, που βοήθησε τις “λέξεις “μου, να πλανηθούν στις καρδιές σας!
  Αυτή είναι και η τιμή της έκδοσής μου!
  Όταν μεγαλώσω και γίνω ποιητής…ίσως εκδόσω και ένα βιβλιο απο χαρτί ,να ψηλαφούν… και δάχτυλα τις λέξεις!
  Απο καρδιάς
  Τζένη

 4. Έξοχο ποίημα, αγαπητή μου Τζένη, το οποίο συγκινεί με την αλήθεια του λόγου του και τη μεστότητα των νοημάτων. Η “αιωνιότητα με άμφια αγάπης” πρέπει να είναι η ανώτερη επιδίωξη της θνητότητάς μας. Συγχαρητήρια!

 5. Όντως οι λέξεις του παραπάνω ποιήματος πλανώνται στις καρδιές μας και φέρνουν εικόνες, εικόνες πολλές και συναισθήματα. Έναν κόσμο συναισθήματα!

 6. Σας ευχαριστώ πολύ ,καλές μου ποιήτριες ,
  με τιμούν ,τα λόγια σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.