ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Share

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α   Σ Τ Α   Μ Ε Λ Η

Η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά σε συνεργασία με την κα Σοφία Νέστορα, Φιλόλογο στον Τομέα Γλωσσολογίας του ΑΠΘ, είναι στην ευχάριστη θέση να παρέχει δωρεάν σε μέλη της ιστοσελίδας τη δυνατότητα επιμέλειας οποιωνδήποτε λογοτεχνικών κειμένων τους προαιρετικά.

Σοφία Νέστορα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Όποιος ή όποια συγγραφέας επιθυμεί να ασκηθεί επαγγελματική επιμέλεια του πονήματος που θα παραδίδεται προς δημοσίευση στη Διασπορική ή αλλού, ν’ απευθύνεται στη Διασπορική αποστέλλοντας το κείμενο του προς επιμέλεια στη διεύθυνση diasporic.literature@gmail.com.
  • Προϋπόθεση είναι να γίνει αντιληπτό από τους συμμετέχοντες ότι, εφόσον δεχτούν να συνεργαστούν με την επιμελήτρια κάνοντας χρήση των υποδείξεών της και όντες πρόθυμοι να τις δεχτούν, ν’ αναφέρουν το όνομά της, σε κάποιο σημείο του πονήματος, ως επιμελήτρια.
  • Σε περίπτωση που κάποια δική της υπόδειξη δεν γίνει δεκτή, να μην αναφέρουν το όνομά της.
  • Η συνεργασία όλων θα γίνεται με όσο το δυνατόν περισσότερη διακριτικότητα, ενώ η υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν από την κα Σοφία Νέστορα και τη Διασπορική Λογοτεχνική Στοά.


Είναι μια υπέροχη ιδέα εν καιρώ κορωνοϊού και της συγκυρίας “Μένουμε σπίτι”. Οι συγγραφείς που μένουν σπίτι όλο και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και πιστεύουμε ότι μελλοντικά θα έχουμε πολυπληθέστερα και ποιοτικότερα δημιουργήματα. Όσα μέλη επιθυμούν να αποφύγουν τα λάθη και τις ασαφείς έννοιες που τους διέφυγαν στο κείμενο, ας παραδεχτούμε ότι κατά αραιά διαστήματα έχουμε μερικές απροσεξίες, και να δοθεί η ευκαιρία να επικεντρωθεί η προσοχή του αναγνώστη στη σημασία του μηνύματος, στην καλαισθησία της σύνταξης και στο ταλέντο του συγγραφέα, από ένα άτομο το οποίο θα μπορούν να εμπιστευτούν για αμερόληπτη επιμέλεια. Το βιογραφικό της κ. Σοφίας είναι στη διάθεση του λογοτέχνη που θα θελήσει να κάνει χρήση της προσφοράς αυτής.

Με σκεπτικό το ότι από μια παρέα γίνονται τα θαύματα σ’ αυτό τον κόσμο ξεκινήσαμε. Η προσπάθεια είχε σαν συνδετικό την αγάπη για την τέχνη του λόγου, παρ’ όλο που ζούμε και δημιουργούμε για δεκάδες χρόνια σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Μας ακολουθεί μια ομογενειακή επαφή με τους γηγενείς δημιουργούς του λόγου με σκοπό τη συνεργασία κάτω από τη σκέπη της λογοτεχνίας. Από κανέναν δεν περιμένουμε. Παραμένουμε η αρχή προς μια θετική κατεύθυνση μέσα από τον πολιτισμό που μας πίστωσαν.

1 comment

  1. Συγχαρητήρια, τόσο στη Διασπορική Λογοτεχνική Στοά. όσο και στην κυρία Σοφία Νέστορα! Καλή επιτυχία στο εγχείρημα! Το δυνατό συντομότερο, μόλις θα είμαι έτοιμος γι΄αυτό, θα σας στείλω και δικό μου έργο για την επιμέλεια από την κυρία Νέστορα!

Leave a comment

Your email address will not be published.