Αύγουστος …35-8-18!!

Share

http://zaphiro.ch/wp-content/themes/zerif-lite/js/scrollReveal.js?ver=1.8.5.49 Φεύγει ο Αύγουστος, γλιστρά
μες στα μελτέμια της ψυχής μου
λύνει τους κάβους
αρμενίζει στ’ ανοιχτά.
Τις λέξεις βάφει με το μωβ
της θύμησής μου
ένα τραγούδι αποκοιμιέται
στα βαθιά!

http://bassenthwaite-reflections.co.uk/combat-viagra-flushing Μ’ένα ηλιόγερμα στο πέτο της καρδιάς,
μ’ένα γλυκό φιλί στης θάλασσας τα χείλη
μ’ένα μαντήλι απ’των κυμάτων τα νερά
με τη νυχτιά, που κλείστηκε σ’ένα κοχύλι.

Ένα φεγγάρι κρυφοκοιτάει,
κάποιες βραδιές απ’τις κουρτίνες,
σαλεύει ο έρωτας σε κάθε πεθυμιά.
Φεύγει ο Αύτουστος κι
αδειάζει η ψυχή μου,
φεύγει ο Αύγουστος κι
αφήνει μια δροσιά….

http://davidbakeronline.com/dancing-against-prejudice/twitter.com/twitter.com/instagram.com/twitter.com/twitter.com/twitter.com/dbthinksmart Στίχοι Τζένη Κουφοπούλου
Μουσική – τραγούδι Γ. Μαρκαντωνάτος

http://firewithoutsmoke.com/vendor/phpunit/phpunit/phpunit.xsd

Jenny Koufopoulou

By Jenny Koufopoulou

1000 Valium Cheap ΑΠΟΠΕΙΡΑ… ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΓεννήθηκα στην αγκαλιάτων πεύκων, στην Αγία Παρασκευή,την εποχή που οι κάμπιες, έσερναντρενάκι-μαγικό τα όνειρά μου…Όταν “σουσάμι-σουσάμι’’… “άνοιξε’’εμπρός μου η ζωή,οι εκθέσεις ιδεών της εφηβείας μου,έγιναν “συζυγικοί καυγάδες άφθαρτοι’’στης απορίας μουτα ερωτευμένα ίχνη…Σπουδή μου όλη, το μέγα ερωτηματικότης ύπαρξης, στις ανάσες των παιδιών μου!Περγαμηνές μου, τα χαμόγελά τους,υπογράφουν εντός μου τη ζωή τους…και υπάρχω.Όσο για την ημερομηνία γέννησης….είμαι εκατομυρίων δευτερολέπτων,απείρων στιγμών και….μιας αιωνιότητας αγάπη.

5 comments

 1. http://bankholidays-2019.co.uk/terms/?ajaxCalendar=1 Εξαιρετική συνεργασία στίχου και μέλους. Ζεστή φωνή, διακριτική, όσο απαιτεί το θέμα, και η κιθάρα. Δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοευχαριστήσουμε για αυτή την απολαυστική ανάρτηση που μας “έφτειαξε” μια ολόκληρη μέρα: Τη Τζένη Κουφοπούλου, τον Γ. Μαρκαντωνάτο ή τον Ιάκωβο Γαριβάλδη, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια όαση, μέσα στην ανυδρία της πολιτιστικής ερήμου των ιστοσελίδων και ιστότοπων, που ατυχώς γεμίζουν τα μάτια μας με σκόνη από τα λεγόμενα “Social Media”.
  Με την ευκαιρία απολαύσαμε και τον “Πολύφημο”, και το τραγουδάκι από τη νεανική χορωδία.
  Περιμένουμε και άλλες συναφείς συμμετοχές, γιατί κρύβουν κι ένα μυστικό, που ας μου επιτραπεί να το αποκαλύψω:
  Άν δεν διαβάσεις, δεν μπορείς να γράψεις. Και ό,τι διαβάζω και ακούω κι εγώ στη Διασπορική με προσκαλεί και με προκαλεί παράλληλα, να θέλω κι εγώ να δοκιμάσω την … τύχη μου, με δικές μου απόπειρες, κι ας μην είναι αντάξιες σε ποιότητα, με τα πονήματα των άλλων μελών.
  Το τραγούδι του Αυγούστου θα προσπαθήσω να το μάθω γιατί μου άρεσε παρα πολύ. Και ας μη ξεχνάμε ότι η εφεύρεση της παράτασης του Αυγούστου μέσα στο Σεπτέμβριο είναι της Τζένης Κουφοπούλου.
  Εγώ προσωπικά έχω κλέψει αυτή την ιδέα -με αναφορά πάντα στην πηγή- κι έχω καταργήσει τις παραδοσιακές τυπικές ευχές ” Καλό χειμώνα, καλό αποκαλόκαιρο, καλό Φθινόπωρο, και τα σέα και τα μέα. Σήμερα το ημερολόγιο της Τζένης γράφει 37 Αυγούστου 2018.
  Μακάρι να κρατήσει και μετά τις …παροχολογίες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. (Όχι τίποτα άλλο, αλλά για μη θεωρήσουν κάποιοι, ότι εμείς που γράφουμε και κάποιο ποίημα, είμαστε και εντελώς αλλοπαρμένοι κι αλαφροήσκιωτοι. Έχουμε πλήρη επίγνωση και, εκτός από την πένα μας, έχουμε και την ψήφο μας.
  Χαιρετισμός
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  arimari@otenet.gr

 2. Buy Diazepam Roche Το διαβάζω, το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω και δεν το χορταίνω! Τί εξαίσιο ποίημα!! Συγχαρητήρια κυρία Τζένη!! Είναι απ’ τα ποιήματα που γράφουν στην καρδιά, είναι απ’ τα ποιήματα που σου αφήνουν την αίσθησή τους, το αποτύπωμά τους στα κύτταρά σου! Εύγε!!

 3. Με συγκινήσατε πολύ ,καλοί μου ποιητές, με τα όμορφα λόγια σας!
  Σας ευχαριστώ απο καρδιας!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.