Σε πτώση Φθινοπωρινή

Share

Κάποτε τον ακολουθούμε
άλλοτε μας ακολουθεί
ο δρόμος ξεκινάει από μέσα μας
τελειώνει εκεί που αρχίζει η γνώση
Το φθινόπωρο όμως..μια συνεχής μνήμη
αχανής διαδρομή
καθώς τα φύλλα
μάς θυμίζουν πάντοτε
εποχές που πέφτουμε
για να ανθίσει
..με το κατάλληλο χρώμα η ψυχή μας

Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου

Αρτεμίου-Φωτιάδου Ελένη

By Αρτεμίου-Φωτιάδου Ελένη

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο . Είναι  Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει κάνει  μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της Εκπαιδευτικής Διοίκησης.

Ασχολείται  με τη λογοτεχνία καθώς και με το  ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σενάριο . Το 2000 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Χρόνος είναι και γυρίζει». Το 2002 κέρδισε το βραβείο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για έργο παιδικής σκηνής με το θεατρικό «Το γαλάζιο διαμάντι».  Το βιβλίο της «Στη Λιακαδοχώρα» απέσπασε το 2005 το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας . ΄Εχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς,  τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ποιήματά της έχουν βραβευτεί από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, από την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών, από την ΄Ενωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, από την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, από τον Ελληνικό Πνευματικό ΄Ομιλο Κυπρίων, από το περιοδικό Κελαινώ και από το Σύλλογο Λόγου Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού Γερμανίας.

Το 2007 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση «Το ταξίδι του ΄Ηλιου στο Φεγγάρι», ενώ το 2010 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση «Αλεξ-ήνεμος» και την ποιητική συλλογή «Οι διαδρομές του Αδάμ».

΄Εχει εκδώσει επίσης τα παιδικά βιβλία: «Ο Μπαμπακένιος» , «Ο Πρωταθλητής» και «΄Αρης ο Φεγγάρης».

2 comments

  1. Αν διαβούμε τον δρόμο αυτό “που περνάει απο μέσα μας” ,καλή μου Ελένη, συναντάμε τους ποιητές, τους συνοδοιπόρους της τέχνης, τους αργοναύτες της ζωής…τότε το ταξίδι “ανθίζει”η μνήμη συντροφεύει τη διαδρομή κι ελπίδα των χρωμάτων ξανοίγεται στην ψυχή μας!
    Σ’ευχαριστώ, καλή μου , μου αρέσει τόσο να συνομιλώ με τα όμορφα ποιήματά σου!

    1. Aγαπητή μου Τζένη, σ΄ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Το πιο μεγάλο μας ταξίδι μέσα μας αρχινά και μέσα μας τελειώνει. Γιατί κι η μνήμη ατέρμονη συνεχώς το υποκινεί. Το φθινόπωρο θα είναι για πάντα μια συνεχής υπενθύμιση των όσων μας κράτησαν ακέραιους , καθώς πέφταμε για να συναντήσουμε μια καλύτερη εποχή μας. Τα όμορφά σου λόγια μού δίνουν χαρά, τη μοναδική εκείνη χαρά που δίνει το μοίρασμα και η ευλογία της επικοινωνίας.

Leave a comment

Your email address will not be published.