ΕΚΚΟΛΑΨΗ

Share

Έχει γεννήσει πάλι η πεθυμιά. Αέναος νόμος που συντηρεί την επιβίωση. Πολλές μικρές ανομολόγητες ευχές σαν βάτραχου αυγά, που με το πλήθος τους εξορκίζουνε την εξαφάνιση. Πόση θέρμη χρειάζεται από μια σκέψη κλώσσα να βγούνε από τούτες τις ευχές όλα τα θέλω; Με μακριά χέρια σαν κλόουν σε τσίρκο που αντιστρέφουμε και γίνεται κορίτσι, με ένα ιώτα στο τέλος ως κατάληξη όλων των ουδετέρων συμφωνιών μας. Εκεί που λες πως εκτελέστηκες από ένα Τέλος, εκεί που μία πόρτα έκλεισε με πάταγο εμπρός σου αφήνοντάς σε να περιθάλπεις τη ματωμένη αξιοπρέπεια, εκεί ακριβώς βλέπεις κάτω απ’ τη χαραμάδα να γλιστράει ένα καινούριο μήνυμα. Μία ακόμα σελίδα, επίμονα λευκή, πρόκληση για την ανίατη εγρήγορσή σου.

Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου

Ποιητική Συλλογή:   “ Η Αφηρημένη Τέχνη του ΄Εψιλον”

                                 Εκδόσεις Μανδραγόρας

                                  Αθήνα 2020

Αρτεμίου-Φωτιάδου Ελένη

By Αρτεμίου-Φωτιάδου Ελένη

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο . Είναι  Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει κάνει  μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της Εκπαιδευτικής Διοίκησης.

Ασχολείται  με τη λογοτεχνία καθώς και με το  ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σενάριο . Το 2000 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Χρόνος είναι και γυρίζει». Το 2002 κέρδισε το βραβείο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου για έργο παιδικής σκηνής με το θεατρικό «Το γαλάζιο διαμάντι».  Το βιβλίο της «Στη Λιακαδοχώρα» απέσπασε το 2005 το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας . ΄Εχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς,  τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ποιήματά της έχουν βραβευτεί από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, από την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών, από την ΄Ενωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, από την Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, από τον Ελληνικό Πνευματικό ΄Ομιλο Κυπρίων, από το περιοδικό Κελαινώ και από το Σύλλογο Λόγου Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού Γερμανίας.

Το 2007 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση «Το ταξίδι του ΄Ηλιου στο Φεγγάρι», ενώ το 2010 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση «Αλεξ-ήνεμος» και την ποιητική συλλογή «Οι διαδρομές του Αδάμ».

΄Εχει εκδώσει επίσης τα παιδικά βιβλία: «Ο Μπαμπακένιος» , «Ο Πρωταθλητής» και «΄Αρης ο Φεγγάρης».

Leave a comment

Your email address will not be published.