Βουβή Σύγκρουση

Share

Η Βουβή Σύγκρουση δύο Τιτάνων της Ελληνικής Λογοτεχνίας: του Νίκου Καζαντζάκη και του  Άγγελου Σικελιανού

http://weiroch.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597328185.9375720024108886718750 Δρ Πιπίνα Έλλη (Dr Pipina D. Elles )

Order Valium Online Cod Την πρώην σύμπνοια ανάμεσα στους δύο ποιητές, την παραμερίζει μία βουβή σύγκρουση, η οποία έρποντας ανάμεσά τους, ωθεί στην απομάκρυνση του ενός από τον άλλον. Ο Καζαντζάκης διανύει μία περίοδο κατά την οποία, καθώς δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, και κυρίως σε σχέση με τις προσδοκίες του πατέρα του[1] για το άτομό του, καταλήγει σε υπερβολικό άγχος και θέλει να πεθάνει[2]. Το άγχος του συνδέεται επίσης με την απομάκρυνσή του από τον Σικελιανό, στην οποία πιθανόν να συνέβαλε και η κοινή απογοήτευσή  τους, εξαιτίας της άγονης αναζήτησής τους για κοινόβιο. Επιπλέον το γεγονός ότι ο Σικελιανός έχει την οικονομική άνεση να συγκεντρωθεί με επιτυχία αρχικά στην ποίησή του και αργότερα στην Ιδέα της Αναγέννησης των Δελφικών Εορτών, είναι αρνητικό στοιχείο στην σχέση του με τον ετούτον. Ο Καζαντζάκης θεωρεί όλες ετούτες τις προσπάθειες του Σικελιανού αρνητικές για την ποίησή του, και ακόμη περισσότερο γιατί ο ίδιος παλεύει για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων απαραιτήτων στην πνευματική του δημιουργικότητα.

«Ο Οθέλλος Ξαναγυρίζει»

Share

 «Ο Οθέλλος Ξαναγυρίζει» Valium 2Mg Online του  Νίκου Καζαντζάκη

http://bassenthwaite-reflections.co.uk/tos-privacy Can You Order Valium Online Μία Πολυδιάστατη  Υπόθεση

http://vincenttechblog.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597238908.7928540706634521484375 © Δρ Πιπίνα Δ. Έλλη (Dr Pipina D. Elles)

http://blogs.keshokenya.org/.git/HEAD Παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, Κυριακή 8 Αυγούστου, ώρα 6-8.30μ.μ., στην αίθουσα, Old Geology Lecture Theatre(A11), Old Geology Building The University of Sydney, yr. 1999. Σημειωτέον ότι πρόκειται για την παγκοσμίως πρώτη ανάλυση -παρουσίαση ετούτου του θεατρικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη και έγινε παρουσία του κ. Γεωργίου  Στασινάκη, γνωστού Προέδρου της Παγκόσμιας Εταιρείας Φίλων του Ν. Καζαντζάκη.  Η παρουσίαση ετούτη συμπεριελήφθη στις εορτές για τα σαράντα χρόνια από τον θάνατο του Ν. Καζαντζάκη.

KEIMENO

Online Valium Review Εισαγωγή

Buy Valium Overseas Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει  του Ν. Καζαντζάκη, είναι θεατρικό έργο, γραμμένο σε πεζό λόγο και η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι η απλή δημοτική.  Χαρακτηριστικό στοιχείο ως προς τη δομή του έργου, είναι ότι συμπεριλαμβάνει τρεις πράξεις.

Buy Diazepam Online Australia Εισαγωγικό σημείωμα στο τεύχος 848, έτος 1962, πληροφορεί ότι το θεατρικό ετούτο, παραχωρήθηκε από τη δεύτερη σύζυγο του Ν. Καζαντζάκη, Ελένη, στο περιοδικό Νέα Εστία και προφανώς ως εκείνο τον χρόνο, ήταν  ανέκδοτο. 

Ο Παντελής Πρεβελάκης σημειώνει ότι το έργο γράφτηκε στην περίοδο 1936-1937 και το χαρακτηρίζει: “Comedie Πιραντελλικής νοοτροπίας”[1]. Την ίδια περίοδο, ο Καζαντζάκης μεταφράζει για το Βασιλικό θέατρο, το έργο του Πιραντέλλο[2] Απόψε αυτοσχεδιάζουμε, το Φάουστ[3] του Γκαίτε και πολύ πιθανόν, τον Οθέλλο του Σαίκσπηρ, σύμφωνα με την άποψη του Πρεβελάκη[4]. Η επίδραση των έργων αυτών, στο θεατρικό του Καζαντζάκη Ο Οθέλλος ξαναγυρίζει, είναι διαφανής.

“Αντίποδες” τεύχος 59

Share

Buy Valium Roche Online Uk Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 3.00μ.μ., παρουσιάστηκε για τεσσαρακοστή χρονιά το περιοδικό «Αντίποδες» – τεύχος 59 στην πανέμορφη και αναπαλαιωμένη αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου «Ο Κολοκοτρώνης».

Buy Diazepam Online With Mastercard Η ατμόσφαιρα θερμή και ελπιδοφόρα μια και αρκετά άτομα νεαρής ηλικίας αναλαμβάνουν θέσεις στο Δ.Σ. του Ελληνο-Αυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης, όπως παρατήρησε και η Πρόεδρος κ. Καίτη Αλεξοπούλου στην εορταστική ομιλία της.

http://davidbakeronline.com/post-organic/instagram.com/instagram.com/twitter.com/instagram.com/twitter.com/dbthinksmart Το τεύχος είναι αφιερωμένο στην ακαδημαϊκό και Συντονίστρια του Τμήματος Ελληνικών του Πανεπιστημίου La Trobe http://blog.leedsforlearning.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597253700.7714209556579589843750 Δρα Μαρία Ηροδότου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετά μέλη του Συνδέσμου, η Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ελένη Λιανίδου, προηγούμενοι Πρόεδροι, ιδρυτικά μέλη και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με το Σύνδεσμο και τη Μαρία Ηροδότου. Ανάμεσά τους και ο Δρ Χρήστος Φίφης ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του τεύχους 59, ενώ ο κ. Κυριάκος Αμανατίδης (επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου) έκανε μια ιστορική αναδρομή στην έκδοση του περιοδικού τα προηγούμενα σαράντα χρόνια.

“Ο Λόγος” τεύχος 24

"Ο Λόγος" τεύχος 24
Share

http://augustinecamino.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1597288070.1138279438018798828125 Παρουσίαση του περιοδικού “Ο Λόγος”

Valium Online Prescription Το λογοτεχνικό περιοδικό Order Diazepam 5Mg “Ο Λόγος”, τεύχος 24, το οποίο εκδίδεται από το Valium Prices Online Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας ανελλιπώς για 19 χρόνια τώρα παρουσιάστηκε στην όμορφη αίθουσα της Δημαρχίας του Νόρθκοτ στις 27 Νοεμβρίου 2011.

Valium Brand Name Online Το τεύχος αυτό του περιοδικού αφιερώθηκε στη λογοτέχνιδα Purchase Valium Χρυσούλα Ζάκκα η οποία όταν ανέβηκε στο βήμα κατασυγκινημένη μίλησε και τραγούδησε με την ωραία φωνή της προς χάριν του ακροατηρίου.

Κυριάκος Αμανατίδης

“Κατάθεση Ψυχής”

Share

Valium Cheap Online Παρουσίαση βιβλίου: Κατάθεση Ψυχής της Αθηνάς Γκινάκη

Του  Χρήστου Φίφη

Κυρίες και κύριοι,

Buy Diazepam Online London Η παρουσίαση ενός νέου βιβλίου είναι πάντα ένα πολιτιστικό γεγονός. Με πολλή ευχαρίστηση δέχτηκα να συμμετάσχω στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής Κατάθεση Ψυχής της κυρίας Αθηνάς Λευθεριώτη Γκινάκη.[1]

“Έστι μεν ουν η μνήμη ούτε αίσθησις ούτε υπόληψις”

Share

Παρουσίαση του βιβλίου
της Δρα Έρμας Βασιλείου
με τίτλο «Όταν η Μνήμη έχει δικαίωμα»
23 Μαΐου 2010

Πρόλογος

Buy Genuine Diazepam Online iakovosgΤη συλλογή ποιημάτων και ποιητικών πεζών ή ποιητικής πρόζας αν θέλετε, των εκδόσεων Aphrodite 2010, της http://zaphiro.ch/wp/profile/register/ Δρα Έρμας Βασιλείου, που αποτελείται από 120 περίπου σελίδες συμβολικής τέχνης παρουσιάζουμε εδώ.

Eίναι ένα μοναδικό έργο (εφόσον δεν παρουσίασε κανένας άλλος λογοτέχνης της διασποράς παρόμοια ποιητική συλλογή για την Ελληνική Γενοκτονία στην ελληνική γλώσσα). Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί μια απλή επεξεργασία ενός ιστορικού θέματος αλλά μια λυρική διείσδυση στις λεπτομέρειες οικτρών γεγονότων κι ενός θλιβερού αποτελέσματος: του αποτελέσματος μιας κατάφορης εγκληματικής πράξης από ένα πρώην βάρβαρο και νυν υποκριτικό καθεστώς.

Νίκος Καζαντζάκης: Μια παγκόσμια αγωνία για το μέλλον

Share

Buy Diazepam Teva Ομιλία που έγινε από τον γράφοντα στις 4 Νοεμβρίου 2007,
εορτάζοντας τα 50 χρόνια από το θάνατο
του Νίκου Καζαντζάκη

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ότι αναφερθεί σήμερα και σ’ αυτή την ομιλία είναι προσωπική μου γνώμη και δεν αποτελεί θεωρία ή πεποίθηση κανενός από προηγούμενους μελετητές του έργου ή της προσωπικότητάς του Νίκου Καζαντζάκη. Η ομιλία αυτή αναλύει μερικές από τις αναφορές και καταλήγει σε συμπεράσματα που βγαίνουν από τα έργα του «Αναφορά στο Γκρέκο» και «Ασκητική» χρησιμοποιώντας τα ίδια τα λόγια του συγγραφέα.

Από δική μου πεποίθηση, αναγνωρίζω ως μεγάλους τους ανθρώπους που κατά τη διάρκεια της ζωής τους ξεπερνούν τα όρια, αν αυτά είναι θεωρητικά ή πρακτικά ενώ δημιουργούν καινοτομίες, προσφέρουν κάτι σ’ αυτό τον κόσμο το οποίο κανένας άλλος δεν μπόρεσε στο παρελθόν να προσφέρει.

Ο Νίκος Καζαντζάκης ήταν ένας άνθρωπος που ξεσκέπασε την υποκρισία της χριστιανικής εκκλησίας, ξερίζωσε πρακτικά κατεστημένα και έθεσε τα θεμέλια για περισσότερη εξερεύνηση σε θεωρητικά δεδομένα από μεταγενέστερους ομοϊδεάτες του. Τώρα για την ποιότητα της λογοτεχνίας του δυσκολεύομαι να απαντήσω κι εξηγώ πιο κάτω το γιατί.