Άρις Αντάνης

Share

O Άρις Αντάνης γεννήθηκε στο νησί Πόρος του Σαρωνικού. Προσλήφθηκε, μετά από διαγωνισμό μεταξύ αριστούχων όλης της χώρας, και εργάστηκε σε καταστήματα και επιτελικές θέσεις της Εθνικής Τράπεζας επί 33 χρόνια. Παραιτήθηκε με τον ανώτατο Βαθμό του Διευθυντή Διοικήσεως. Κατέχει πτυχία Ελληνικής και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Του έχουν απονεμηθεί διπλώματα:

  • Certificate of Proficiency in English, (University  of  Michigan, USA)
  • Marketing and Μanagement,  (Emmanuel College, Cambridge, England)
  • Professional Management ( Management Center Europe, Brussels, Belgium)
  • Bank Strategic Management and Marketing (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Ερευνών Μάνατζμεντ (Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, Αθήνα)

Με τη λογοτεχνία ασχολείται από τη νεανική του ηλικία- (Διήγημα, Χρονογράφημα, Ευθυμογράφημα, Δοκίμιο, Ποίηση). Έχει εκδώσει 5 βιβλία (3 συλλογές διηγημάτων και 2 ποιητικές συλλογές) και έχει βραβευθεί με πολλά διπλώματα, επαίνους και διακρίσεις. Διασκευή του για νηπιαγωγεία της κλασσικής κωμωδίας του Αριστοφάνη «Όρνιθες» παίχθηκε από το 21ο Νηπιαγωγείο, στο Ίλιο Αττικής. Επίσης παίχθηκε και το δικό του έργο για παιδάκια «Οι εννέα Καλλιπάτειρες», με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Έχει διατελέσει μέλος συντακτικών επιτροπών πολλών κλαδικών περιοδικών και εφημερίδων και, μέχρι σήμερα, της περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας « ΕΘΝΟΤΡΑΠΕΖΙΚΗ, Έρευνα και Γνώση). Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, ως κιθαρωδός. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με διάφορα σχήματα ( σόλο, ντούο, χορωδίες). Είναι μέλος της χορωδίας «Νοστωδία» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Πετρουπόλεως «Ο Θεόφιλος» ( κιθάρα, φωνή). Έχει μελοποιήσει δικούς του στίχους αλλά και 2 υπέροχα ποιήματα του γνωστού συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, με μεγεθύνσεις του.